Atskleista avarijos vietoje pasimeldusio „angelo“ paslaptis

JAV atsirado kuklusis kunigas - „angelas“, kuris netikėtai atsirado avarijos vietoje ir pasimeldė už merginą, kuri buvo įstrigusi sumaitotame automobilyje. Netrukus po maldos gelbėtojams pavyko ją ištraukti, o „angelo“ daugiau niekas nematė. Dėl to buvo iškelta versija apie anapusinių jėgų įsikišimą. Bet paaiškinimas pasirodė paprastesnis – dėl visko „kaltas“ dvasininko kuklumas ir skirtingų kelių tarnybų nesugebėjimas suderinti veiksmų.

Tėvas P.Dowlingas gimęs Airijoje, nuo 1982 m. dirba Džeferson Sičio vyskupijoje.<br>Diocese of Jefferson County nuotr.
Tėvas P.Dowlingas gimęs Airijoje, nuo 1982 m. dirba Džeferson Sičio vyskupijoje.<br>Diocese of Jefferson County nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 13, 2013, 2:35 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 11:30 PM

Katie Lentz vairuojamas „Mercedes“ kaktomuša susidūrė su automobiliu, netikėtai išvažiavusiu į priešpriešinę juostą. Pastarąjį vairavo 26 metų Aaronas Smithas – kaip vėliau paaiškėjo, neblaivus. Avarija įvyko toli nuo gyvenviečių.

Gelbėtojai, neturėdami galingų instrumentų, apie pusantros valandos beviltiškai bandė ištraukti nukentėjusiąją. K.Lentz vieną akimirką garsiai paprašė visų pasimelsti su ja. Tada nežinia iš kur atsirado kunigas.

Gelbėtojai tvirtino, kad kelias buvo užtvertas, ir pašalinių jame būti negalėjo. Netrukus po maldos merginą pavyko ištraukti. Ji paguldyta į ligoninę, bet pavojus gyvybei negresia. O kunigas pradingo taip pat nepastebimai, kaip ir atsirado.

Vietinis leidinys „The Blaze“ išsiaiškino, kad kunigas ne taip labai ir slapstėsi. Apie įvykį jis kukliai užsiminė komentare po straipsniu viename katalikiškame tinklalapyje.

Tėvas Patrickas Dowlingas paaiškino, kad vyko į Misūrį aplankyti sunegalavusio bičiulio. Kai priartėjo prie avarijos vietos, kelias iš tiesų buvo užtvertas. Jis ramiai laukė, kol jam leis pravažiuoti. Automobilį pastatė maždaug už 150 m nuo avarijos vietos, už kažkokio sunkvežimio – matyt, todėl jo niekas ir nepastebėjo. Tada nuėjo pasižiūrėti, kas atsitiko. O išgirdęs K.Lentz prašymą pasimelsti prisiartino. Po kolektyvinės maldos P.Dowlingas pasitraukė į šalį ir dar pasimeldė vienas, o tada sėdo į automobilį ir nuvažiavo.

Pats P.Dowlingas įvykio nekomentavo, bet pranešime pareiškė, kad džiaugiasi galėjęs įvykdyti savo pareigą ir pridūrė, kad buvo tik vienas iš daugelio, kurie atėjo padėti nukentėjusiajai. Ir padėkojo ugniagesiams bei medikams,atvykusiems į nelaimės vietą.

Tėvas P.Dowlingas gimęs Airijoje, nuo 1982 m. dirba Džeferson Sičio vyskupijoje. Tai paaiškina, kodėl žurnalistams nepavyko jo rasti, apskambinus artimiausias bažnyčias.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.