JAV teismas savavališkai pakeitė kūdikio vardą

Jis į teismo salę buvo įneštas kaip Messiah, o iš jos išneštas - kaip Martinas: teismas JAV Tenesio valstijoje savavališkai pervadino septynių mėnesių kūdikį, tokį savo sprendimą pagrįsdamas religiniais sumetimais, praneša agentūra AFP.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Aug 13, 2013, 10:37 AM, atnaujinta Mar 1, 2018, 11:44 PM

„Žodis „Mesijas“ yra titulas, kuris dera tik vienam asmeniui, ir šis asmuo yra Jėzus Kristus“, - pareiškė teisėja Lu An Ballew. Anot jos, vardas Messiah gali įžeisti tikinčiuosius katalikiškoje valstijoje. Be to, jai svarbi vaiko gerovė. „Jam gali kilti problemų su daugybe žmonių“, - laikraštis „The Tennessean“ cituoja teisininkę.

Tiesą sakant L. A. Bellew tik turėjo išspręsti ginčą tarp tėvų, kurie negalėjo susitarti, kokią pavardę duoti jųdviejų vaikui. Teisėja priėmė saliamonišką sprendimą - berniukas turi turėti dvi pavardes, tačiau jo vardas esą turi būti pakeistas. L. A. Bellew nusprendė, kad berniukas nuo šiol vadinsis Martinu.

Apstulbusi mažylio motina paskelbė apskųsiantį tokį sprendimą. Ji ir jos vyras, pavadindami sūnų Messiah, esą neturėjo jokių religinių motyvų, jiems tiesiog patiko vardo skambesys. „Aš niekada neketinau savo sūnaus pavadinti Mesiju pagal Dievą, - laikraštis citavo pasipiktinusią moterį. - Ir aš niekada nemaniau, kad teisėja mano kūdikio vardą gali pakeisti dėl savo religinių įsitikinimų“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.