Naujas verslas: moteris žindo homoseksualų kūdikius

Jei motina dėl sveikatos problemų negali žindyti kūdikio – ne bėda, atsiras žindyvė. O jei žindyti neleidžia fiziologinės galimybės, pavyzdžiui, jei abu tėvai yra gėjai, kas tada?

Norėdami žindyti savo vaikus Prancūzijos gėjai priversti griebtis buteliukų su pieno mišiniu arba kreiptis į besispecializuojančias žindyves.
Norėdami žindyti savo vaikus Prancūzijos gėjai priversti griebtis buteliukų su pieno mišiniu arba kreiptis į besispecializuojančias žindyves.
Daugiau nuotraukų (1)

Dalia Plikūnė

Aug 18, 2013, 1:03 AM, atnaujinta Mar 1, 2018, 9:39 PM

Jauna moteris Prancūzijoje rado naują verslo sritį. Šalyje, kur šiemet įteisintos ne tik homoseksualų santuokos, bet ir galimybė įsivaikinti kūdikius, padidėjo žindyvių paklausa. Esate gėjų pora ir auginate kūdikį – jį žindyti krūtimi galės moteris už pinigus, rašo "Lietuvos ryto" priedas "Rytai-Vakarai".

Vieniems prancūzams, ir ne tik jiems, tai atrodo amoralu ir pavojinga, kitiems – tiesiog vertinga paslauga. Prancūzijoje, kurioje dar neseniai vyko ir daugiatūkstantiniai protestai prieš homoseksualų santuokas bei įsivaikinimo galimybę, ir palaikymo akcijos, ir aistros neslūgsta iki šiol.

Tad nestebina ir tai, jog medicinos sesers išsilavinimą turinti 29 metų moteris, prisistatanti kaip jauna visiškai sveika motina ir pasiskelbusi, kad už pinigus gali žindyti kūdikius, Prancūzijoje sukėlė ištisą reakcijos bangą.

Žindymo kainos neslepia

Moteris skelbimą vienoje interneto svetainėje pavadino lakoniškai, jei ne tiesmukiškai: „Krūtų nuoma: maitinimas krūtimi. Bulonė”. Bulonė – priemiestis Paryžiaus pietvakariuose.

Pati skelbimo autorė pasislėpė po slapyvardžiu „Cecilia232”.

„Aš esu jauna mama, puikios sveikatos, turinti medicinos sesers išsilavinimą, 29 metų. Nuomoju savo krūtis kūdikiams maitinti.

Gyvenu Paryžiaus regione. Per dieną galiu pasiūlyti iki dešimties kartų maitinimą jūsų kūdikiui”, – rašo Cecilia, kuri vėliau „Lietuvos rytą” patikino, esą tai tikrasis jos vardas.

Netradicinė verslininkė skelbime taiko tiesiai į tikslinę grupę – homoseksualius tėvus.

„Gėjų poros neturi galimybės žindyti savo kūdikių, nors maitinimas krūtimi padeda kūdikiams būti sveikesniems, nes motinos pienas suteikia visas maistines medžiagas”, – rašo ji.

Kiek kainuoja tokia paslauga? 100 eurų per dieną, neslepia paslaugos teikėja. Jauna moteris nurodo su ja susisiekti per svetainę ir prašo turinčių „nerimtų ketinimų” susilaikyti.

Vargina spaudos dėmesys

Stengdamasi suprasti jaunos motinos motyvus imtis „krūtų nuomos” verslo, žinutę per sistemą Ceciliai parašė ir „Lietuvos ryto” žurnalistė.

Pesimistiškiausia prognozė, kad sulaukusi daug prancūzų žiniasklaidos dėmesio jauna moteris pasislėps ir iš viso neatsakys į jokius laiškus, nepasitvirtino.

Po valandos sulaukiau atsakymo. Jaunoji verslininkė nenori, kad apie ją rašytų žiniasklaida, bet sutiko atsakyti į porą klausimų elektroniniu paštu. Susitikti ji nenorėjo.

Antrą kartą atsiuntusi trumpus paaiškinimus ji vėl apgailestavo dėl didelio žiniasklaidos dėmesio. Ji aiškino tenorėjusi „padėti kūdikiams, kurie neturi galimybės būti maitinami krūtimi”, bet sulaukusi ir įvairiausių įžeidimų, bauginimų.

Kreipiasi gėjai tėvai

Moteris neslėpė, kad jos skelbimas labai sudomino klientus.

„Aš gaunu daug prašymų, ypač iš homoseksualų. Šiuo metu padedu tik homoseksualioms poroms, tačiau vėliau gal teiksiu paslaugas ir vienišų tėvų vaikams”, – „Lietuvos rytui” atrašė moteris.

Į akis krito tai, kad trumpuose Cecilios atsakymuose prancūziškai buvo daug gramatinių klaidų. Moteris rašė be jokių prancūzų kalbai būdingų diakritinių ženklų – brūkšnelių, nosinių.

Arba Cecilia labai skubėjo ir negalvojo apie gramatiką, arba ji nėra prancūzė.

Nelegalu ir pavojinga?

Kad ir kas ji būtų iš tikrųjų, jos veiksmai Prancūzijoje sulaukė griežtos kritikos.

„Pasiūlymas maitinti svetimus vaikus krūtimi už pinigus yra nelegalus ir pavojingas”, – tinklalapyje „Terrafemina” rašė apžvalgininkė Marie Laure Makouke.

Jos vertinimu, toks pasiūlymas yra nelegalus pirmiausia todėl, kad Prancūzijos teisė draudžia naudoti savo kūną siekiant užsidirbti pinigų. To, žinoma, nepasakysi pasidairęs po tamsias Paryžiaus, Marselio ir kitų miestų pakampes, kuriose gausu naktinių plaštakių.

Bet žindyve būti sunkiau nei prostitute. Motinos pieno donorystę reglamentuoja Visuomenės sveikatos kodeksas. Pagal jį, Prancūzijoje tik vadinamiesiems pieno bankams leidžiama rinkti, apdoroti ir platinti pieną. Tai daroma ne pelno tikslais.

Be to, toks kūdikio maitinimas nežinia kieno pienu gali būti pavojingas jo sveikatai. Dar 2011aisiais Prancūzijos pieno bankų asociacija perspėjo, kad maitinant kūdikį gali būti perduodamos pavojingos bakterijos.

O tai gali sukelti naujagimiui rimtas infekcijas – pavyzdžiui, hepatitą arba meningitą. Be to, per motinos pieną kūdikiui gali būti perduodami ir virusai, tokie kaip hepatitas B ir C arba žmogaus imunodeficito virusas.

Paslaugų rinka plečiasi

Kūdikių žindymas nėra pirmas į homoseksualių porų rinką nukreiptas verslas.

Dar vasarį, kai iki homoseksualų teisės į santuoką įteisinimo buvo likę trys mėnesiai, du verslininkai įsteigė internetinį verslą siekdami patenkinti poreikius tų homoseksualių porų, kurių santykiai baigėsi išsiskyrimo sielvartu.

„Kai gėjai ir lesbietės įgyja naujų teisių ir laisvių, atsiranda ir naujų sunkumų – teisinių, finansinių, ką daryti su užgyventu turtu, – tai iki tol yra patyrę tik heteroseksualai”, – teigė verslininkai.

Suprantama, gėjai ne tik skiriasi, bet ir pirmiausia tuokiasi. Tad kai Prancūzijos parlamentas pritarė homoseksualų santuokų įteisinimui, po kelių dienų buvo paskelbta apie specialaus gėjų vestuvių salono „The-G Day” atidarymą Paryžiuje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.