Programišius „nulaužė“ mobiliąją auklę ir plūdosi prie vaiko

Amerikiečių programišius „nulaužė“ mobiliąją auklę – prietaisą, kuriuo tėvai gali per atstumą stebėti savo vaiką ir su juo bendrauti. Rėkaudamas per mobiliąją auklę, programišius žadino kambaryje miegojusią dvimetę mergaitę, plūdosi ir įžeidinėjo į kambarį įėjusius mergaitės tėvus, rašo cnn.com.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 24, 2013, 5:14 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 6:35 PM

Hjustono gyventojai vaikų kambaryje išgirdo keistą balsą ir labai išsigando. Ten nuėję suprato, kad balsas sklinda iš mobiliosios auklės, kurioje įtaisytas mikrofonas ir internetinė kamera. Pasak tėvo Marco Gilberto, nepažįstamasis pasakė: „Allyson, pabusk“, po to pradėjo necenzūriškai kalbėti.

Tėvas pastebėjo, kad programišius kalba europietišku arba britišku akcentu. M.Gilberto manymu, mergaitės vardą nepažįstamasis galėjo sužinoti, perskaitęs jį ant sienos miegamajame. Kai tėvai įėjo į kambarį, mobiliosios auklės kamera pasisuko į juos, ir tada balsas pradėjo įžeidinėti suaugusius amerikiečius.

„Jaučiausi, lyg kažkas būtų patekęs į mūsų namus“, – prisipažino M.Gilbertas. Jis išjungė mobiliąją auklę. Pasak jo, mergaitė nieko negirdėjo ir neprabudo. Allyson nuo gimimo kurčia – kad girdėtų garsus, turi nešioti specialius kochlearinius implantus. Miegodama mergaitė jų neturėjo.

Kaip programišiui pavyko „nulaužti“ mobiliąją auklę, neaišku. Tėvas tikina, kad ji buvo apsaugota visais reikalaujamais slaptažodžiais.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.