Prancūzijoje motina nuteista už sūnaus marškinėlius

Prancūzijoje viena

Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

Sep 20, 2013, 6:21 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 11:35 PM

Motina Bouchra Bagour teigė norėjusi tiesiog pažymėti sūnaus Jihado gimtadienį, nes jis gimė rugsėjo 11-ąją. Ji neigė bet kokias aliuzija į 2001 metų rugsėjo 11 dieną įvykdytas teroro atakas prieš Jungtines Valstijas.

Balandį moteris, kuri buvo kaltinama ginanti terorizmą, buvo išteisinta žemesnės instancijos teismo, bet prokurorai pateikė apeliaciją.

Penktadienį apeliacinis teismas pietiniame Nimo mieste panaikino ankstesnę nutartį ir skyrė B.Bagour 2 tūkt. eurų (apie 6 900 litų) baudą bei mėnesį laisvės atėmimo lygtinai.

Jos broliui Zeyadui, kuris padovanojo sūnėnui tuos marškinėlius, skirta 4 tūkst. eurų (13,8 tūkst. litų) bauda ir lygtinė dviejų mėnesių laisvės atėmimo bausmė.

35 metų B.Bagour prieš paskelbiant pirmąją nutartį teisme pripažino, kad išleisti į vaiką į mokyklėlę vilkintį tuos marškinėlius buvo „netaktiška“, tačiau tvirtino nesiekusi nieko provokuoti.

Jos 29 metų brolis tuo metu teismui sakė: „Niekada nemėginome prisiimti atsakomybės už tą reikalą arba jį ginti.“

Brolio ir sesers advokatė penktadienį sakė, kad apeliacinio teismo sprendimas buvo „griežtas ir stebinantis“, pridūrusi, kad svarstys galimybę apskųsti šią nutartį Paryžiuje įsikūrusiam Aukščiausiajam Teismui, kurio sprendimas būtų galutinis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.