Kol žaidime tėvų „avatarai“ tuokėsi, dukrelė vos nenumirė iš bado

Amerikiečių pora iš Oklahomos buvo taip užsiėmę savo virtualaus gyvenimo rūpesčiais kompiuteriniame žaidime, kad tikrame gyvenime jų dvejų metukų dukrelė vos nenumirė, išsekusi iš bado, rašo „Daily Mail“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 12, 2013, 2:38 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 5:46 AM

48 metų Markas Knappas ir 33 metų Elizabeth Pester iš Tulsos miesto buvo suimti ir apkaltinti vaiko nepriežiūra bei išnaudojimu, kai jų mažametė dukrelė atsidūrė ligoninėje kritinės būklės.

Antradienį aplaidiems tėvams teismas skyrė po 50 tūkst. dolerių baudą kiekvienam.

2 metukų mergytė, atvežta į Šv. Pranciškaus ligoninę, nesvėrė netgi 6 kg. Kai pareigūnai atvyko išsivesti tėvų į areštinę, rado juos įnikusius į kompiuterinį žaidimą.

Pasak detektyvės Deniellės Bishop, mažylė negali vaikščioti ir apskritai judėti, praktiškai nekalba.

M.Knappo ir E.Perter duktė gimė 2010 m. Dėl prasto vystymosi nuolat atsidurdavo ligoninėje.

2012 m. birželį mažylė dėl pernelyg mažo svorio, lyginant su savo amžiaus grupės vaikais, buvo paimta į Žmogiškųjų paslaugų departamento globą, tačiau netrukus grąžinta tėvams su sąlyga, kad jie ja rūpinsis ir kas savaitę ateis pasverti. Tačiau nuo praėjusios vasaros mergaitė nė karto nebuvo apžiūrėta medikų.

Antradienį mažylė atsidūrė Šv. Pranciškaus ligoninėje. Jos būklė įvertinta kaip kritinė.

Po poros valandų tėvai išvyko iš ligoninės. Motina slaugytojoms pasakė, kad negrįš iki ketvirtadienio, nors pora gyvena vos už 5 km nuo ligoninės.

Kai antradienio vakarą policija prisistatė į jų namus, pora buvo įnikusi į kompiuterinį žaidimą.

M.Knappas jo suimti atvykusių pareigūnų paklausė, ar jie atvažiavo pasakyti, kad jų duktė mirė. Pareigūnai atsakė, kad vaikas dar gyvas.

Paaiškėjo, kad kol mergytė merdėjo, jos tėvas ir motina gyveno intensyvų gyvenimą virtualioje tikrovėje.

E.Pester virtualus „antrasis aš“ buvo įspūdinga blondinė, menkai prisidengusi savo kūną, pasivadinusi „DJ Syn“. Jos ir mergytės tėvo pamėgtas žaidimas - „Second life“. Tai populiarus internetinis žaidimas, kuriame virtualioje tikrovėje žaidėjai gali bendrauti tarpusavyje.

Pora buvo taip stipriai įsitraukusi į žaidimą, kad dėl virtualaus didžėjės darbo E.Pester atšaukdavo numatytus vizitus pas gydytoją, kuri turėjo sekti mergytės svorį.

Moteris socialiniuose tinkluose dalijosi nuotraukomis iš virtualaus gimtadienio ir iš vestuvių. Prie pastarųjų užrašė: „Tai pati nuostabiausia naktis, kokią tik nuotaka gali turėti, ir aš neiškeisiu jos į nieką pasaulyje!!!“

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.