Bahamų rojuje tarp bangų nardo kiaulės

Krištolo skaidrumo vanduo, kaitri saulė, baltas smėlis, virš galvos klykauja žuvėdros. Ir štai prie jūsų valties priplaukia... ne ne, visai ne smalsios žuvytės ir net ne delfinai, o tikrų tikriausios kiaulės. Švarios rausvos kiaulaitės vikriai nardo tarp bangų, atplaukia prie turistų, kaulija skanėstų. Bahamoms priklausanti negyvenama Eksumos apskrities sala, vadinama Kiaulių sala arba Kiaulių paplūdimiu, turistus vilioja galimybe pasižiūrėti į visiems gerai žinomus fermose mėsai auginamus gyvulius visai kitomis aplinkybėmis.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 23, 2013, 5:06 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 9:58 PM

Manoma, kad kiaulės saloje atsirado, kai jas čia paleido jūreiviai, ketinę vėliau sugrįžę jas suvalgyti. Tačiau jūreiviai taip ir negrįžo, o kiaulės išgyveno, misdamos tuo, kas buvo išmetama iš praplaukiančių laivų.

Pagal kitą versiją, kiaulės išsigelbėjo iš sudužusio laivo, sugebėjusios pasiekti krantą. Trečia versija teigia, kad jos galėjo pabėgti iš gretimos salos.

Yra ir skeptikų, kurie galvoja, kad kiaulės čia buvo specialiai užveistos, kad priviliotų į Bahamas daugiau turistų.

Jas šeria ir turistai, ir aplinkinių salų gyventojai. Pamačiusios artėjančias valtis, kiaulės sušoka į vandenį ir plaukia jų pasitikti.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.