Aktoriaus S.Stallone paveikslai – prestižiniame Rusijos muziejuje

Sankt Peterburgo Rusijos muziejuje atidaryta amerikiečių aktoriaus, režisieriaus ir scenaristo Sylvesterio Stallones tapybos darbų paroda. Jau pirmąją dieną paroda, pavadinta “Sylvesteris Stallone. Tapyba. Nuo 1975 iki šiandien”, sulaukė milžiniško susidomėjimo, nusidriekė didžiulės eilės. Žinoma, tokio susidomėjimo priežastis buvo ir pats aktorius, apsilankęs parodos atidaryme, rašo newsru.com.

S.Stallone paroda Sankt Peterburge veiks iki 2014 m. sausio 13 d.<br>AP nuotr.
S.Stallone paroda Sankt Peterburge veiks iki 2014 m. sausio 13 d.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 29, 2013, 1:18 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 6:25 PM

„Čia eksponuojamas labai stiprus menas, ir būti čia eksponuojamam man – neįtikėtinas pasiekimas“, - atidaryme kalbėjo S.Stallone.

Parodoje iš viso iškabinti 27 tapybos darbai ir daugiau kaip dešimt S.Stallones nuotraukų, darytų jo dirbtuvėse. Šešis paveikslus aktorius nutapė specialiai ekspozicijai Rusijos muziejuje.

S.Stallone dar jaunystėje norėjo būti dailininku. Šveicarijoje jis lankė dailės kursus ir jau daugiau kaip keturis dešimtmečius rimtai užsiima tapyba.

Kaip rašo independent.co.uk, sklido gandai, jog dėl parodos konservatyviuose Rusijos meno sluoksniuose kilo nepasitenkinimas. Kai kuriuos papiktino, kad mėgėjui dalininkui, ir dar tokiam, kurio garsiausi filmai laikomi atvira antisovietine propaganda, buvo suteikta garbė surengti parodą viename prestižiškiausių Rusijos muziejų.

„Jeigu mano apsilankymas kažkam bus iššūkis – tebūnie“, - sakė S.Stallone.

Jo paroda Sankt Peterburge veiks iki 2014 m. sausio 13 d.

„S.Stallones paveikslai gali atrodyti gražūs ar baisūs, meistriški ar ne, bet jie nepaliks žiūrovų abejingų, nes juose paslėpta patirtis“, - teigia muziejaus atstovai.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.