Baltarusiai išvedė ryškiaspalvių bulvių veislę

Baltarusiai išvedė naują bulvių veislę – ryškios spalvos ne tik jų luobelė, bet ir vidus. Kaip rašo belniva.by, gyventojai paragauti šių bulvių ir išsivirti ryškiai violetinės bulvių košės galės jau po metų ar dvejų.

Skoniu spalvotos bulvės nesiskiria nuo įprastų.<br>belniva.by
Skoniu spalvotos bulvės nesiskiria nuo įprastų.<br>belniva.by
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 7, 2013, 9:27 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 12:51 PM

Spalvotų bulvių veislė Samochvalovičių daržininkystės ūkyje buvo išvesta dar prieš 7-8 metus. Bet prieš pradedant auginti tokias bulves masiškai, reikės porą metų atlikti bandymus. Pavadinimo violetinių bulvių veislė dar neturi.

Kol kas nežinia, kaip šeimininkės sureaguos į neįprastos spalvos bulves ir kaip jos atrodys patiekaluose. Salotose spalvotos bulvės atrodo harmoningai. Bet bulvių košė atrodo labai neįprastai.

Skoniu spalvotos bulvės nesiskiria nuo įprastų. Tačiau šios bulvės – neįtikėtinai naudingos. Jose labai daug vitaminų, panašiai, kaip morkose ir burokėliuose. Jose gausu ir antioksidantų, kurie stiprina imunitetą, lėtina organų ir audinių senėjimo procesą, gerina atmintį.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.