Šalia Kremliaus V.Putinas įkurs tundrą ir pelkę

Maskvoje šalia Kremliaus iškils parkas su tundra ir pelke – tai paaiškėjo paskelbus konkurso dėl Zariadjės teritorijos sutvarkymo rezultatus. Konkurso nugalėtoja tarpo architektų kompanija iš Niujorko „Diller Scofidio + Renfro“, rašo newsru.com.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 12, 2013, 12:59 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 10:36 AM

Kad vietoj nugriauto viešbučio „Rossija“ turi atsirasti parkas, pasiūlė prezidentas Vladimiras Putinas, tad būsimas parkas dažnai pavadinamas „Putino parku“.

Pasak žiuri narių, laimėtoją lėmė visų pirma tai, kaip projekte tarpusavyje dera architektūra ir landšaftas. Nugalėjusiame projekte numatyta, kad augalai čia galės augti laisvai. Teritorijoje bus atkurtos keturios Rusijai būdingos gamtinės zonos – tundra, stepė, miškas ir pelkė. Jos terasomis nusileis iš viršaus į apačią, šiaurės rytų į pietvakarius.

Technologijos padės sukurti skirtingose parko dalyse dirbtinį mikroklimatą – reguliuojant temperatūrą, valdant vėją ir imituojant natūralią šviesą.

Statybas planuojama pradėti 2014 m. pabaigoje. Projektas kainuos 150-200 mln. dolerių.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.