Amsterdamas įdarbino alkoholikus šluoti gatvių, užmokėdamas alumi

Amsterdamas pradėjo vyriausybės finansuojamą programą, pagal kurią chroniški alkoholikai įdarbinami gatvių šlavėjais, už darbą jiems užmokant alumi, rašo independent.co.uk.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-11-20 14:25, atnaujinta 2018-02-20 06:29

Projektą, per kurį alkoholikai priverčiami atlikti visuomenei naudingą darbą, organizuoja „Rainbow“ labdaros fondas, remiant ir finansuojant Olandijos vyriausybei.

Šluojantys gatves tris kartus per savaitę nuo 9 iki 15 val. alkoholikai už pamainą gauna po 10 eurų, penkias skardines alaus ir pusę pakelio tabako.

Alkoholikai paskirstomi į grupes po 10, jų alaus vartojimas įdėmiai stebimas.

„Tikslas yra juos užimti, kad jie turėtų, ką veikti, ir nekeltų problemų parke, - sakė fondo vadovė Gerrie Holterman. - Ši grupė chroniškų girtuoklių Amsterdamo Oosterpark parke nuolat kėlė problemas – muštynės, triukšmas, nemalonios replikos moterims“.

Jeigu darbininkai nori, dienos pradžioje jiems duodama dvi skardinės alaus ir kavos, o per pietus – dar dvi skardinės ir karšto maisto.

Vienas iš alkoholikų, vardu Frankas, sakė: „Manau, kad galiu kalbėti už grupę ir galiu pasakyti, kad jeigu jie neduotų mums alaus, mes neateitume. Mums reikia alkoholio, kad funkcionuotume, tai chroniško alkoholizmo trūkumas“.

45 metų Frankas sakė, kad šis projektas gerti jų neatpratins. „Žinoma, mes gersime struktūruočiau, bet nemanau, kad gersime mažiau, - sakė jis. - Kai iš čia išeisime, nueisime į prekybos centrą ir savo uždirbtus 10 eurų iškeisime į alų“.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.