Pasaulį papiktino žinia apie Indijos prievartavimų festivalį

Indija ruošiasi švęsti gilias tradicijas turintį 24 valandas trunkantį Asamo prievartavimų festivalį. Per jį visos netekėjusios 7-16 metų mergaitės turės bėgti ir slėptis saugioje vietoje, arba bus išprievartautos. Taip, esą, vyrai išguja ir mergaičių blogio demonus. To nepadarius jos vėliau būtų neištikimos, ir vyrai turėtų jas užmušti akmenimis.

Straipsnio autoriai juo norėjo atkreipti dėmesį į pastaruoju metu ypač padaugėjusius pranešimus apie išprievartavimus Indijoje.<br>AP asociatyvi nuotr.
Straipsnio autoriai juo norėjo atkreipti dėmesį į pastaruoju metu ypač padaugėjusius pranešimus apie išprievartavimus Indijoje.<br>AP asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 23, 2013, 12:54 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 5:00 AM

Tokia žinia, paskelbta satyriniame naujienų portale nationalreport.net, išplito po visą internetą ir sukėlė visame pasaulyje didžiulį pasipiktinimą. Anaiptol ne visi suprato, kad straipsnis buvo pokštas.

Kaip rašo theepochtimes.com, straipsnio autoriai juo norėjo atkreipti dėmesį į pastaruoju metu ypač padaugėjusius pranešimus apie išprievartavimus Indijoje.

Nors satyrinis portalas aiškiai nurodo, kad jų pranešimai gali neatitikti tiesos ar ją pusiau atitikti, pranešimu, galvodami, kad jis tikras, pasidalijo šimtai tūkstančių interneto vartotojų. Daugelis Indijos interneto vartotojų piktinosi, kad pokštininkai nuėjo per toli.

Atskirti melą nuo tiesos buvo sunkiau ir dėl to, kad po straipsniu buvo nuorodą į realią Indijos labdaros organizaciją, kuri rūpinasi Indijos moterimis, taip pat karštos linijos telefono numeris.

Kaip rašė satyrinis portalas, Assamo festivalis pradėtas švęsti 43 m. pr. m. e., kai Baalkrishanas Tamilas Nadu išprievartavo visas savo kaimo mergaites. Nuo tada, esą, ši šventė švenčiama kasmet. Daugiausiai išprievartavusiam įteikiamas trofėjus, vadinamas Baalkrishanu.

24 metų Harikrishna Majumdaras, esą, sakė žurnalistams, kad renginiui treniravosi visus metus: „Šiemet ketinu tapti daugiausiai išprievartavusiu. Praktikavausi visus metus. Kasdien prievartavau savo seserį ir jos drauges. Aš būsiu prievartavimų superžvaigždė numeris vienas! Esu tikras, kad šiemet gausiu Baalkrishano prizą!“

O 12 metų Jaitashri Majumdar dalijosi įspūdžiais iš pernykščio festivalio ir pasakojo, kad nedaug trūko, ir ji būtų pabėgusi: „Nedaug trūko, kad būčiau neišprievartauta. Aš beveik pasiekiau neprievartavimo zoną miestelio pakraštyje, bet paskutinę minutę 9 vyrai sušoko ant manęs ir išprievartavo. Laimei, aš ką tik atsigavau, taigi, galėsiu dalyvauti šių metų renginyje, kitaip būčiau mirtinai užmėtyta akmenimis“.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.