Kvapą gniaužiančius portretus menininkas kuria pirštu baksnodamas „iPad“

285 tūkstančių potėpių pirštu ant „iPad“ ekrano – ir aktoriaus Morgano Freemano portreto nebeįmanoma atskirti nuo jo fotografijos.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 3, 2013, 8:37 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 12:16 AM

Britų dailininkas Kyle'as Lambertas pirštu ant „iPad“ ekrano nupiešė realistinį 76 metų aktoriaus Morgano Freemano portretą. Vaizdo įrašą, kuriame užfiksuotas tapymo procesas, dailininkas įkėlė į „YouTube“. Per parą šis įrašas buvo peržiūrėtas daugiau nei milijoną kartų.

Pats K.Lambertas paaiškino, kad piešdamas aktoriaus portretą jis pirštu „iPad“ ekrane brūkštelėjo 285 tūkstančius kartų, o darbas truko daugiau nei 200 valandų.

Sukurtą atvaizdą dailininkas pavadino „pačiu realistiškiausiu“ iš visų, kurie kaip nors buvo nutapyti pirštu.

Tinklaraščiui „Mashable“ K.Lambertas papasakojo, kad portretas buvo sukurtas naudojantis grafinio redagavimo programa „Procreate“, kuri įsimena kiekvieną virtualaus teptuko potėpį ir kuri suteikia galimybę visą kūrybos procesą pamatyti kaip vaizdo filmą.

Morganas Freemenas – ne pirma tokiu būdu K.Lamberto nupiešta įžymybė. Anksčiau jis į „YouTube“ jau yra įkėlęs video su Rihannos, Beyonce ir kitų žvaigždžių portretais. Tačiau šie piešiniai buvo panašūs į įprastus paveikslus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.