Afrikos vyrai medžioja drugelius įspūdingoms mozaikoms

Atletiški Centrinės Afrikos vyrai išeina į medžioklę. Ginkluoti ne šautuvais, ne lankais su strėlėmis ir ne ietimis, o ant ilgų kotų pritvirtintais maišeliais. Nes medžioja jie ne laukinius žvėris, o drugelius.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-12-09 07:41, atnaujinta 2018-02-19 22:20

Drugelių medžioklė – pasirodo, pelningas užsiėmimas. Iš drugelių sparnų suklijuotos mozaikos – populiari meno rūšis Centrinėje Afrikos Respublikoje. Agentūros „Reuters“ fotografo aplankyti drugelių medžiotojai gaudo drugelius miškuose aplink sostinę Bangį, o po to parduoda liaudies menininkams, kurie iš sparnelių klijuoja mozaikas.

Tautodailininkai iš spalvotų sparnelių išdėlioja bet ką – pradedant Centrinės Afrikos vėliava, baigiant istorinėmis Afrikos asmenybėmis. Už ypač retą drugelį medžiotojams jie gali sumokėti iki 600 dolerių.

Paveikslai iš drugelių, nors ir graibstomi, vertinami gana prieštaringai. 2009 m. menininkas Damienas Hirstas sulaukė daugybės priekaištų, negyvais drugeliais apklijavęs dviratį.

Drugelių sparneliais prekiaujama ir interneto aukcione „eBay“ – už pakuotę prašoma apie 10 dolerių. Iš vabzdžių sparnų gaminami įvairūs dalykai, netgi papuošalai, pavyzdžiui, auskarai.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.