Nauja pramoga Prancūzijos Alpėse – žingsnis į tuštumą

Pagreitėjęs širdies plakimas, pasunkėjęs kvėpavimas, pykinimas, krūtinės skausmas, artėjančios pražūties jausmas. Tokius simptomus pajustų aukščio bijantys žmonės, jeigu atsidurtų štai šioje skaidrioje kabinoje, įrengtoje Prancūzijos Alpėse, netoli aukščiausios Europos Sąjungos viršūnės Monblano. Stiklinė kabina, pavadinta „Žingsnis į tuštumą“, kabo 3 tūkst. 842 m aukštyje virš jūros lygio.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 20, 2013, 9:35 AM, atnaujinta Feb 19, 2018, 6:12 PM

Iš jos galima apžvelgti didingas Alpių viršūnes ir didžiausius žemyno ledynus, išsidėsčiusius trijose valstybėse – Prancūzijoje, Italijoje ir Šveicarijoje, rašo „Daily Mail".

Kad pakiltum į šią fantastišką vietą reikia net dviejų keltuvų. Pirmasis vagonas užkelia į 2,7 tūkst. metrų aukštį, o antrasis beveik vertikaliai kyla dar per kilometrą. Čia prieš drąsuolių akis atsiveria nuostabi snieguotų kalnų panorama. Dabar, kai buvo įrengtas „Žingsnis į tuštumą“, laukiama dar didesnio turistų susidomėjimo.

„Adrenalino mėgėjams naujoji atrakcija tikrai patiks. Ši stiklinė dėžė, pritaisyta prie metalinio rėmo viršuje, puikiai įsikomponuoja į bendrą pastatų ir gamtos vaizdą. Į ją galima patekti iš terasos, penkios jos plokštumos (lubos, grindys ir trys sienos) yra stiklinės, jos leis lankytojams suvokti ypatingą tuštumą ir pasigėrėti kvapą gniaužiančiais vaizdais“, - kalbėjo bendrovės „Compagnie du Mont Blanc“, kuri eksploatuoja slidinėjimo keltuvus, atstovas.

Jis pažymėjo, jog „Žingsnis į tuštumą“ yra visiška technologinė naujovė, kuri veiks visus metus. Pasak atstovo, iš plieno ir stiklo pagaminta kabina yra atspari 220 km/val. greičio vėjui ir dideliam šalčiui.

Parengė Eglė Buitkienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.