Kalėdos – darbymetis šeimyninę neištikimybę tiriantiems detektyvams

Specialiai lrytas.lt, Varšuva

Meilužius turinčios moterys yra gudresnės – jos būna sugalvojusios tikroviškesnių pasiaiškinimo istorijų, geriau pasiruošusios skyryboms.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Meilužius turinčios moterys yra gudresnės – jos būna sugalvojusios tikroviškesnių pasiaiškinimo istorijų, geriau pasiruošusios skyryboms.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Eldoradas Butrimas

2013-12-26 13:50, atnaujinta 2018-02-19 16:52

Lenkijos detektyvas Kacperas Mikolajczykas teigia, kad gruodžio mėnesyje gerokai padaugėja užsakymų tirti sutuoktinio neištikimybę, o Kalėdos ir Naujų metų šventė yra pats darbymečio įkarštis.

Tokių užsakymų daugėjimą, anot detektyvo, iš dalies nulemia žmonių įprotis metų pabaigoje permąstyti gyvenimą, planuoti ateitį.

Tie, kas turi įtarimų dėl sutuoktinio neištikimybės, ryžtasi kreiptis, kad specialistas spėliones pagrįstų arba paneigtų.

Be to, prieškalėdiniame laikotarpyje prasideda įvairūs šventiniai darbo vakarėliai, o jų metu dažnai atsiduodama lengvabūdiškam flirtui arba apsisprendžiama rimtesnei draugystei. Daugelio ES šalių statistika liudija, kad sausio mėnesį paduodama daugiausia pareiškimų skyryboms, o tai iš dalies nulemia gruodžio mėnesio neištikimybės, flirtai, naujos pažintys.

K.Mikolajczyko nuomone, prieškalėdinių neištikimybių daugėjimą lemia ir liberalėjantis visuomenės požiūris į flirtą bei naujas pažintis. Tad laisvas Kalėdų bei Naujų metų švenčių dienas dalis žmonių praleidžia ne tik su savo šeima, bet ir meilužiais, meilužėmis, nesantuokiniais vaikais.

Šio detektyvo žodžius savotiškai patvirtina tarptautinio tinklapio „Viktoria Milano“ atlikta sociologinė apklausa. Jos metu net 71 procentas tų moterų, kurios be vyro turi ir meilužį, pareiškė, kad per Kalėdų šventes būtinai susitiks ir su meilužiu.

Apklausa paliudijo, kad neištikimi vyrai per Kalėdas labiau bijo būti demaskuoti ir meilužę aplankyti ryžtasi 58 procentai. K.Mikolajczykas teigia, kad jo daugiametė patirtis liudija, jog moterys meilužius per šventes dažniau lanko todėl, kad yra gudresnės už vyrus ir sugeba geriau maskuoti apgavystę. Detektyvą pritrenkė atsakymai į kitą minėtos apklausos užklausimą: „Ar ateinantys metai jūsų šeimos darnai bus geri?“. Net 72 procentai neištikimų sutuoktinių pareiškė tikintys, kad ateinantys metai bus dar darnesni.

K.Mikolajczykas spėja, kad pastarieji atsakymai liudija, kad daliai žmonių neištikimybė yra tarsi priemonė ištverti santuokoje, o dalis partnerių esą vien apsimeta nematantys apgaudinėjimo. Tokį spėjimą esą patvirtina ir dažni atvejai, kai iš detektyvo gavę neištikimybės įrodymus, vyras ar žmona jų neviešina ir nereikalauja skyrybų.

Daliai porų neištikimybės demaskavimas esą padeda išsiaiškinti santykius ir savotiškai sutvirtina santuoką. Pasitaiko net tokių atvejų, kai po neištikimybės demaskavimo pora išsiskiria, o po kelių mėnesių vėl susieina.

Tačiau dalis porų po neištikimybės demaskavimo išsiskiria negrįžtamai. K.Mikojajczyko teigimu, žinią apie partnerės neištikimybę žymiai sunkiau pakelia vyrai, kurių dalis panyra į alkoholizmą ar net nusižudo. Detektyvas spėja, kad vyrus papildomai prislegia visuomenės požiūris, kad apgautas vyras yra nevykėlis ir tokia žinia netinka guostis net giminaičiams.

Tuo tarpu sutuoktinio neištikimybę patyrusios moterys sulaukia aplinkinių užuojautos, pagalbos. Be to, jos negali pulti į visišką neviltį, nes privalo rūpintis vaikais, tad turi planuoti ateitį, konsultuotis dėl turto padalijimo.

Meilužius turinčios moterys yra gudresnės – jos būna sugalvojusios tikroviškesnių pasiaiškinimo istorijų, geriau pasiruošusios skyryboms.

Sociologiniai tyrimai liudija, kad paskutiniais metais būtent moterys vis dažniau ryžtasi tarnybiniams gruodžio mėnesio neištikimybės romanams.

K.Mikojajczykas nurodė tokius sutuoktinio elgesio požymius, turinčius sukelti partneriui įtarimus dėl galimos neištikimybės gruodį. Sutuoktinis ima pradinginėti vis dažnesniems naktiniams budėjimams darbe, pasilieka viršvalandžiams, išvyksta į biurą net savaitgalį, o prieš pat šventes yra siunčiamas komandiruotėn.

Detektyvas išvardijo penkis elgesio požymius, kurie yra laikomi neištikimybės pranašais bet kokiu metų laiku. Tai - dėmesio partneriui sumažėjimas, gausėjantis pyktis bei neteisinga kritika, dažni dienos plano keitimai, išvaizdos pokytis, pomėgis flirtuoti. Pastaruoju atveju sutuoktinis dažnai elgiasi taip, tarsi būtų viengungis ir flirtuoja net prie vyro, žmonos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.