Anglijoje triušiai rausdami urvus iškasė priešistorinį lobį

Anglijoje triušiai perrašė istorijos vadovėlius – šalies pietvakariuose, netoli turistų pamėgtojo Lands Endo, rausdami urvus atkasė priešistorinį lobį iš neolito epochos. Radiniui ne mažiau kaip 8 tūkst. metų, rašo mirror.co.uk.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-02-03 13:35, atnaujinta 2018-02-16 18:47

Žvėreliai atkasė daugiau kaip 20 strėlių antgalių, kailių gremžtukų ir įvairių kitų įrankių iš akmens. Radinį tiriančių archeologų komandai vadovaujantis Deanas Patonas sužavėtas sakė, kad šansų rasti šį lobį buvo vienas iš milijono.

Triušių šeimyna iškapstė neolito laikų vertybes kartu su žemės grumstais. „Triušių šeimyna perrašė istorijos vadovėlius“, - įvertino archeologas. Kol kas sunku vertinti, kokio dydžio priešistoriniai „lobynai“ slypi po žeme, bet archeologai jau dabar trina rankas būdami įsitikinę, jog ten yra jų „aukso gysla“.

Toje vietoje, kur triušiai rausė urvus, matyt, būta bronzos amžiaus piliakalnių ir geležies amžiaus forto. Į kasinėjimus kibę archeologai triušių neiškraustė – pasak jų, gyvūnai smalsiai stebi, ką daro žmonės.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.