Baidare perplaukė Atlanto vandenyną norėdamas pasipiršti draugei

Du jauni ekstremalius nuotykius mėgstantys vyrai nusprendė mesti gerus darbus Londone, Sičio rajone ir leistis į pavojingą žygį baidare per Atlanto vandenyną. Anksčiau irklavimo patirties neturėję 27 metų britai – Harry Martinas-Dreyeris ir Alexas Brandas turėjo kilnų tikslą – surinkti pinigų labdaringoms organizacijoms, kovojančioms su leukemija bei diabetu. O Harry savo draugei turėjo ir jaudinančią staigmeną, rašo britų dienraštis „Daily Mail“.

Jaudinančią akimirką besiperšančio Harry draugė Lucy supainiojo žodžius "taip" su "ne", tačiau galiausiai sutiko tekėti už Atlanto vandenyną įveikusio vaikino.<br>rowing4research.com nuotr.
Jaudinančią akimirką besiperšančio Harry draugė Lucy supainiojo žodžius "taip" su "ne", tačiau galiausiai sutiko tekėti už Atlanto vandenyną įveikusio vaikino.<br>rowing4research.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 7, 2014, 3:38 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 2:17 PM

Praėjusio gruodžio pirmąją po kelių mėnesių plušėjimo sporto salėje sutvirtėję ir irkluoti pramokę vaikinai leidosi į daugiau nei 4800 km kelionę iki Barbadoso specialiai paruošta baidare. Nuo studijų laikų pažįstami draugai žinojo, kad kelionė bus nelengva – jų laukė šaltos Atlanto vandenyno bangos, nuovargis, pavojus susidurti su laivais kertant laivybos linijas.

Tačiau britai iššūkių nepabūgo, mat abu turėjo kilnų tikslą – surinkti kuo daugiau pinigų kovai su klastingomis ligomis. Pernai nuo leukemijos mirė Harry motina, o Alexo brolis kenčia nuo diabeto. Šių ligų tyrinėjimams vaikinai ketino surinkti apie 100 tūkst. svarų sterlingų ( 415,8 tūkst. litų).

Tačiau po 50 dienų 15 valandų ir 43 minučių praleistų iriantis per bangas vaikinai sužinojo, kad lukesčiai – viršyti. Gausiai žiniasklaidos nušviesta kelionė pritraukė daugybę rėmėjų, kurie dosniai atseikėjo apie 145 tūkst. svarų (603 tūkst. litų).

Vos kojas bepavelkantys Harry ir Alexas galiausiai triumfavo pasiekę savo tikslą – Barbadosą. O čia atskridusios Harry draugės Lucy Plant laukė staigmena. Kiek atsigavęs vyras suvaidino, kad jam vėl linksta kojos ir priklaupė ant vieno kelio.

Tada keliai jau ėmė linkti Lucy, mat Harry iš kruopščiai kelionės metu saugoto maišelio išsitraukė žiedą su deimantu ir pasipiršo draugei, su kuria nesiskyrė pastaruosius 6 metus.

Tiesa, į klausimą „ar tekėsi už manęs“ Atlanto vandenyną įveikusio brito draugė iš pradžių reagavo taip, kad merginos nepažįstantis vyras greičiausiai nusimintų ir irkluotų atgal.

„Tai buvo fantastika, visiška staigmena. Aš dar kartojau „ne, ne, ne“, bet Harry tiesiog pasakė: „Ar tai reiškia „taip“, - prisiminė L.Plant, kuri vis dėlto ištarė „žinoma taip“.

„Ilgai galvojau kaip čia jai pasipiršus. Nenorėjau visko susieti su irklavimu, bet ji man tiek daug padėjo, visos kelionės metu palaikydama psichologiškai“, - sakė H. Martinas-Dreyeris, kuris su busimąja sužadėtine susiskambindavo telefonu ir pasakodavo apie nuostabius saulėtekius, kuriuos matė vidury vandenyno.

Išgarsėję savo nuotykiais jaunuoliai dar kurį laiką praleis Barbadose, o tada ieškosis darbo.

parengė Vaidas Saldžiūnas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.