Sėkmingai pakartota „siaubingiausia kelionė pasaulyje“

Britas keliautojas Robertas Falconas Scottas 1912 metais savo kelionės tikslą – Pietų ašigalį – pasiekė, bet į Londoną negrįžo. Visi ekspedicijos laivu „Terra Nova“, kuri dar vadinama siaubingiausia kelione pasaulyje“, dalyviai mirtinai sušalo grįždami iš Antarktidos. Bet dabar, daugiau nei po šimtmečio, britai Benas Saundersas ir Tarka L'Herpiniere pakartojo ekspediciją – ir sėkmingai grįžo iš Antarktidos, skelbia „Daily Mail“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 10, 2014, 4:05 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 11:56 AM

B.Saundersas ir T.L'Herpiniere istoriją perrašė vasario 7-ąją. Per kelionę į Pietų ašigalį ir atgal keliautojai iš viso sukorė apie 2900 kilometrų ir pagerino ilgiausios poliarinės kelionės pėsčiomis pasaulio rekordą.

Ekspedicija užtruko 105 dienas. Benas ir Tarka su savimi vilko roges, kurios svėrė po 200 kilogramų, o kasdien vidutiniškai nuėjo po 27 kilometrus – net spaudžiant minus 46 laipsnių šalčiui.

„Beveik neįmanoma suprasti, ką mes pasiekėme. Užbaigti R.F.Scotto ekspediciją svajojome visą gyvenimą ir galop pasiekėme savo tikslą. Kelionė mums buvo didžiulis iššūkis, fizinių ir psichologinių mūsų galimybių ribas tikrinęs kiekvieną dieną.

Kelis kartus buvo atsidūrę itin sunkiose situacijose. Tad dabar su Tarka suprantame ir gerbiame tragiškus sunkumus, su kuriais prieš šimtmetį susidūrė kapitonas Scottas ir jo komanda“, – pasakojo B.Saundersas.

R.F.Scottas ir kiti 1910-1912 metų ekspedicijos dalyviai mirė prieš tai įveikę 2575 kilometrus – tokio žygdarbio iki šiol nebuvo pakartojęs niekas.

Parengė Gintaras Radauskas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.