Muziejaus sargas sulaužė 200 metų senumo Napoleono kėdę

Vieno prancūzų muziejaus darbuotojui gresia nemalonumai dėl to, kad jis neatsispyrė pagundai atsisėsti į 200 metų senumo sulankstomą kėdę, kurioje kažkada sėdėdavo Napoleonas.

Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

Feb 11, 2014, 12:37 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 11:12 AM

Raudona oda aptraukta kėdė, kuri atlaikė Prancūzijos imperatorių per daugybę kampanijų, plyšo, be to, nukentėjo medinė kėdės struktūra, pirmadienį pripažino Dailės muziejaus Napoleono gimtajame Ajače Korsikos saloje pareigūnai.

Pats incidentas iš tikrųjų įvyko ketvirtadienį, bet jis buvo slepiamas, kol apie jį pranešė vietos laikraščiai - po skubaus restauravimo eksperto iš Grenoblio vizito.

„Galutinis rezultatas yra tas, kad kėdė dabar yra labai gerai restauruota, bet nebe taip gerai kaip anksčiau“, - sakė muziejaus kuratorius Philippe'as Costamagna.

Minėto darbuotojo dabar laukia drausminis svarstymas.

Apgadinta kėdė yra dalis parodos, kuri nuo ketvirtadienio veiks tris mėnesius ir kurioje eksponuojami Napoleono baldai ir paskutinė išlikusi palapinė, naudota per jo karines kampanijas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.