Narkotikai į Melburno kalėjimą gabenti bepilote skraidykle

Australijos Melburno mieste vienas

Tai nėra pirmas kartas, kai neleistini daiktai į kalėjimus bandomi pergabenti naudojant nuotoliniu būdu valdomus orlaivius.<br>123rf asociatyvi nuotr.
Tai nėra pirmas kartas, kai neleistini daiktai į kalėjimus bandomi pergabenti naudojant nuotoliniu būdu valdomus orlaivius.<br>123rf asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Mar 10, 2014, 3:04 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 1:29 PM

Miesto policijos atstovų pranešime rašoma, jog skraidyklė turėjo keturis variklius ir sklandė virš kalėjimo teritorijos. Įrengimą „sugavus“ jame rastas nedidelis kiekis narkotinių medžiagų.

Bepilotį orlaivį valdžiusiam suimtajam pateikti kaltinimai narkotikų laikymu ir bandymu jais aprūpinti nuteistuosius.

Tai nėra pirmas kartas, kai neleistini daiktai į kalėjimus bandomi pergabenti naudojant nuotoliniu būdu valdomus orlaivius. Lapkričio mėnesį JAV Džordžijos valstijoje buvo suimti keturi asmenys, bandę radijo bangomis valdomu sraigtasparniu pergabenti tabako Kalhano federalinio kalėjimo nuteistiesiems.

Australijos parlamente praėjusią savaitę buvo surengta diskusija dėl nelegalaus nuotoliniu būdu valdomų orlaivių naudojimo ir asmens privatumo pažeidinėjimų.

„Suprantame, kad teisinės bazės kūrėjai stengiasi kaip įmanydami užkirsti kelią piktnaudžiavimui šiais įrengimais, deja, jie tokie pigūs ir plačiai prieinami, jog dabar bet kas gali tokį aparatą įpirkti“, - sakė posėdyje dalyvavęs Australijos bepiločių orlaivių gamintojų asociacijos sekretorius Bradas Masonas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.