Banksy pažymėjo pilietinio karo Sirijoje metines

Paslaptingasis grafičių meistras iš Jungtinės Karalystės Banksy nutarė nauju piešiniu pažymėti šimtus tūkstančių žmonių gyvybę jau nusinešusio pilietinio karo Sirijoje trečiąsias metines. Menininkas šia proga perdarė garsųjį savo 2002-ųjų darbą „Mergaitė su balionu“ („Balloon Girl“), skelbia BBC.

Nauju grafičiu Banksy pagerbė jau į ketvirtus metus žengiančio konflikto Sirijoje aukas.<br>„Facebook“ nuotr.
Nauju grafičiu Banksy pagerbė jau į ketvirtus metus žengiančio konflikto Sirijoje aukas.<br>„Facebook“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 13, 2014, 9:10 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 11:44 AM

Naujasis piešinys, kuriame vis dar yra balionas, bet iš pažiūros Vakaruose augančią mergaitę pakeitusi mažametė iš Sirijos.

Kovo 13-osios, ketvirtadienio, vakarą šis darbas prožektorių pagalba papuoš visame pasaulyje garsius objektus – Eifelio bokštą Paryžiuje, Nelsono koloną Londone. Po piešiniu įrašyta „#withsyria“ – žymuo, internete vienijantis pastangas padėti kruvino konflikto Sirijoje aukoms.

Savo tinklalapyje Banksy pats mini 15 Sirijos vaikų, kurie buvo sulaikyti už grafičių apie demokratiją paišymą Damasko ir kitų šalies miestų gatvėse. Tie areštai 2011 metų kovą ir lėmė kur kas gausesnius protestus prieš prezidento Basharo al-Assado režimą.

„Protestai išvirto į smurto bangą visoje šalyje. Sukilimas tapo pilietiniu karu, per kurį iš savo namų turėjo bėgti 9,3 mln. žmonių“, – skelbiama Banksy tinklalapyje.

Parengė Gintaras Radauskas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.