Britų moksleivis surengė streiką, nes norėjo daugiau namų darbų

Ne visi moksleiviai svajoja apie keliolika minučių į pamoką vėluojantį mokytoją ar lengvus namų darbas. 14-metis britas Aaronas Parfittas kaip tik nori didesnio krūvio mokykloje ir drausmės.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 24, 2014, 10:40 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 4:23 AM

Paauglys visoje šalyje išgarsėjo, kai prieš porą savaičių savo mokykloje Blakpule (Lankašyro grafystė)surengė protestą.

A.Parfittas įkalbino keliasdešimt moksleivių neiti į pamokas ir susirinkti į streiką mokyklos žaidimų aikštelėje.

Už tai A.Parfittas dviem dienoms buvo pašalintas iš mokyklos, o jo poelgis aptarinėtas visoje šalyje.

Moksleivis aiškina, kad tokių veiksmų buvo priverstas imtis susirūpinęs prastais matematikos egzamino rezultatais.

Paauglys ir jo bendraminčiai nori gauti daugiau namų darbų ir nuolatinio matematikos mokytojo, mat šie pastaruoju metu labai dažnai keitėsi. Negana to, jie vėluodavo į pamokas.

„Esu normalus moksleivis, vidutiniškai besimokantis daugumą dalykų, bet man tikrai nelabai sekasi matematika, -- duodamas interviu „The Mail on Sunday“ kalbėjo A.Parfittas. -- Streiką surengiau ne dėl to, kad kelias minutes būčiau įžymus, ar kad pridaryčiau bėdų mokyklai, kurią myliu. Tai dėl perspektyvų ir sėkmės, kurių noriu baigęs mokyklą“.

Paauglys taip pat pasakojo nenorintis keisti mokyklos, o tiesiog pagerinti įstaigos, kurioje jis mokosi dabar, standartus. „Pereisiu į kitą mokyklą, jeigu turėsiu, bet kaip dėl kitų ten besimokančių vaikų? Kaip jiems tai padės?“, -- klausė A.Parfittas, kuris tapo savotišku Blakpulo paauglių didvyriu.

Mažamečio poelgis įžiebė ir nacionalinius debatus apie vaikų iš kelių šimtų britų mokyklų perspektyvas.

Blakpulo vidurinė mokykla jau 2013-ųjų sausį švietimo standartus prižiūrinčios įstaigos „Ofsted“ buvo įvertinta taip: „Standartai žemi ir suprastėję“.

Iš to, ką pasakoja A.Parfittas, panašu, kad situacija tikrai negerėja.

Moksleivis teigia, kad jų matematikos mokytoja iš darbo išėjo per praėjusias Kalėdas. „Darbą perėmusi kita mokytoja tempė dvi savaites, jeigu bent tiek, o tada išėjo. Tuomet viskas pradėjo judėti žemyn. Mes buvome palikti daryti tai, ką norime, moksleiviai valgė ir gėrė per pamokas, kalbėjosi su draugais, nesusikaupdami, tiesiog nesimokydami“, -- skundėsi britas.

A.Parfittas pasakoja, kad po to klasę matematikos mokė dar šeši ar septyni mokytojai, o galiausiai prieš tris savaites jiems paskirta vėl nauja matematikos mokytoja.

Parengė Jurgita Žilinskaitė 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.