Karšta blondinė Kairo universitete sukėlė vyrų isteriją

Internete atsirado šokiruojantis vaizdo įrašas, kaip Egipte, Kairo universiteto studentų miestelyje seksualiai priekabiaujama prie studentės. Įraše matyti, kaip gatve eina jauna blondinė su ryškios rožinės spalvos marškinėliais ir aptemptais džinsais, palydima šūksnių ir švilpimo, o paskui ją seka grupė vyrų, kurių vis daugėja, rašo independent.co.uk.

Įraše matyti, kaip merginą lydi universiteto apsaugininkai.<br>Youtube nuotr.
Įraše matyti, kaip merginą lydi universiteto apsaugininkai.<br>Youtube nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 26, 2014, 12:38 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 2:48 AM

Įraše matyti, kaip merginą lydi universiteto apsaugininkai. Ji buvo išlydėta iš patalpų po to, kai bandė slėptis tualete nuo vyrų, kurie norėjo nuplėšti jos drabužius.

Kairo universiteto Teisės mokyklos dekanas Gaberas Nasseras užsitraukė pyktį apkaltinęs merginą, kad jos apranga buvo „šiek tiek neįprasta“.

Egipto televizijai ONTV jis sakė: „Šita mergina atėjo į universitetą su abaja (laisvu apsiaustu), tada fakultete ją nusiėmė ir liko su šitais drabužiais, dėl to ir kilo šis incidentas, nors, aišku, tai jo nepateisina“.

Moterų teisių aktyvistė Mariam Kirollos „Twitter“ pareiškė, kad toks dekanas turėtų būti atstatydintas, ir kad nedelsiant būtina pradėti incidento tyrimą.

G.Nasseras ginasi, kad buvo neteisingai pacituotas, ir atsiprašo už nesusipratimą. Jis pažadėjo, kad vaikinai, kurie priekabiavo prie merginos, bus griežtai nubausti.

Šis įvykis sulaukė dėmesio ir populiariuose Egipto pokalbių šou. Privačios televizijos „Orbit“ laidų vedėjas Amras Adibas iškėlė klausimą: „Jeigu mergina yra nuoga, ar tai reiškia, kad kažkam galima ant jos užšokti?“

Dauguma Kairo universiteto studenčių vilki palaidines ir džinsus ir vengia atvirų drabužių, kaip ir dauguma moterų Egipte.

2013 m. JT ataskaitoje nurodoma, kad 99,3 proc. moterų ir merginų Egipte yra patyrusios seksualinį priekabiavimą.

Problema ypač pagilėja dėl to, kad Egipte seksualinė prievarta nelaikoma nusikaltimu. Nuo 2012 m. Egipto parlamente buvo pateikti du įstatymų projektai dėl seksualinės prievartos kriminalizavimo, bet nė vienas nesulaukė pakankamo palaikymo.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.