Argentinos prezidentė tapo lesbiečių poros dukros krikštamote

Argentinos prezidentė Cristina Fernandez de Kirchner lesbiečių poros dukrai tapo krikštamote, skelbia naujienų agentūra AFP ir britų transliuotojas BBC. Vos dviejų mėnesių Umma Azul buvo pakrikštyta katalikų bažnyčioje, esančioje Kordobos mieste.

Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

Apr 6, 2014, 3:19 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 8:31 PM

Lesbiečių pora tokį prašymą prezidentei, kuri pati turi du vaikus, pateikė per „Facebook“ ir sulaukė teigiamo atsakymo.

„Kristina sutiko būti krikštamote. Koks puikus gestas! Tikiuosi, kad ji galės atvykti į krikštynas ir neatsiųs atstovo. Mums tai – išsipildžiusi svajonė“, – dar šios savaitės pradžioje sakė Karina Villaroel iš Kordobos, esančios 700 km į šiaurę nuo Buenos Airių. Tiesa, prezidentė pastarojo prašymo nepatenkino ir teisindamasi dideliu užimtumu į krikštijimo ceremoniją neatvyko.

Centro kairiųjų prezidentės, kuri stūmė 2010-aisiais priimtą įstatymą dėl tos pačios lyties asmenų porų santuokų. Ir nors Argentinos katalikų bažnyčia oficialiai priešinosi gėjų santuokoms, homoseksualumas jau nėra taip aršiai kritikuojamas, kaip anksčiau. Pats popiežius Pranciškus, kuris yra argentinietis, yra sakęs, kad visi vaikai, nepaisant to, kas jų tėvai, turi būti krikštijami.

Liberalesnį Argentinos katalikų bažnyčios požiūrį rodo ir faktas, kad lesbiečių porai leista krikštyti savo vaiką bažnyčioje.

K.Villaroel partnerei Soledad Ortiz buvo atliktas dirbtinis apvaisinimas ir sausio 27 dieną gimė mažoji Umma Azul.

„Mes kilusios iš katalikiškų šeimų, bet pačios dažnai į bažnyčią nevaikštome, – sakė K.Villaroel. – Norime pakrikštyti ją, o tada kūdikis galės spręsti, ką nori daryti, ir vadovautis savo pačios širdimi“.

Maždaug 75 proc. argentiniečių yra katalikai. Argentina 2010 metų liepą tapo pirmąja Lotynų Amerikos valstybe, legalizavusia tos pačios lyties asmenų santuokas. Tokios poros taip pat gali ir įsivaikinti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.