Vyras iš Kanados užsimojo klonuoti J.Lennoną

Odontologas Michaelis Zukas atvirai pasakoja apie savo užmojus. Kanadietis nori klonuoti velionį legendinės grupės „The Beatles“ lyderį Johną Lennoną ir klonuotą vaiką užauginti kaip savą.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 11, 2014, 9:07 AM, atnaujinta Feb 14, 2018, 5:55 PM

Kanados Albertos provincijoje gyvenantis M.Zukas prieš porą metų nepagailėjo beveik 33 tūkstančių JAV dolerių (daugiau nei 82 tūkst. litų) ir nusipirko 1980 metais nužudyto atlikėjo J.Lennono krūminį dantį, rašo „Lietuvos rytas“.

Dabar stomatologas viliasi gauti iš šio danties pakankamai genetinių duomenų, kuriais naudodamasis sukurtų muzikanto kloną.

„Mano tikslas – turėti J.Lennono DNR“, – britų kanalo „Channel 4“ laidai „Dead Famous DNA“ („Mirusių garsenybių DNR“), su kuria bendradarbiavo garsūs genetikos specialistai, kalbėjo mokslininkas M.Zukas.

Šį dantį, kuris, kaip manoma, yra protinis, J.Lennonas padovanojo savo namų šeimininkei Dorothy Jarlett.

Moteris praėjusio amžiaus septintajame dešimtmetyje gyveno Jungtinėje Karalystėje, po to persikraustė į Kanadą, kurioje ištekėjo.

Iki pat senatvės D.Jarlett išsaugojo neįprastą muzikanto dovaną.

J.Lennonas su D.Jarlett palaikė artimus santykius. Atlikėjas namų šeimininkei taip pat yra padovanojęs perlų vėrinį ir piniginę, kuriuos jos šeima nusprendė pasilikti sau.

O dantį, kai moteriai suėjo 90 metų, jos sūnus Barry Jarlettas nutarė parduoti, kad šis nepasimestų ir būtų išsaugotas žymiam atlikėjui prisiminti.

Kaip įrodymą, jog dantis tikrai J.Lennono, D.Jarlett pateikė raštišką patvirtinimą su priesaika.

M.Zukas šį dantį nusipirko iš aukciono „Omega Auctions“ 2011-aisiais.

Jau tada mokslininkas neslėpė norintis klonuoti legendinį atlikėją. Bėgant laikui nusiteikimas įgyvendinti šį tikslą tik sustiprėjo.

M.Zukas sakė, jog vos tik klonavimo technologijos bus pakankamai pažengusios, jis klonuos J.Lennoną ir užaugins vaiką kaip savo sūnų.

„Klonuojant gyvūnus vis dar kyla kai kurių problemų, bet jos sprendžiamos.

Vos tiktai bus pašalinti trūkumai, bus klonuojami žmonės“, – sakė M.Zukas.

Paklaustas, kaip jis ketina užsitikrinti, kad naujasis J.Lennonas irgi būtų roko žvaigždė, o ne stomatologas, kaip M.Zuko biologinis sūnus, vyras atsakė: „Jis bus tikra kopija, bet žinote, tikiuosi jį laikyti toliau nuo narkotikų ir cigarečių bei panašių dalykų. Tačiau gitaros pamokos niekam nepakenks, tiesa?“ – kalbėjo M.Zukas.

Net jeigu pirmasis J.Lennono klonas nebūtų toks, kaip planuota, stomatologas gali pabandyti įgyvendinti savo tikslą daugiau kartų.

Paklaustas, ar jis tikrai tiki, kad vieną dieną turės J.Lennoną, mokslininkas kalbėjo tvirtai: „Manau, kad galėsiu dėl įstatymų. Nelygu, kur darai tokius dalykus.

Jeigu to negalima padaryti vienoje šalyje, galima daryti kitoje.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.