Rusų politikų turtai – nuo sklypų užsienyje iki senų „Volgų“

Mašinos, sklypai, garažai

V.Putinas oficialiai turi tik dvi senas „Volgas", „Nivą" ir automobilio priekabą „Skif".<br>AOP nuotr.
V.Putinas oficialiai turi tik dvi senas „Volgas", „Nivą" ir automobilio priekabą „Skif".<br>AOP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 15, 2014, 8:06 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 3:50 PM

Remiantis senatoriaus deklaracija, buvęs Romano Abramovičiaus komandos narys (dešimtojo dešimtmečio pabaigoje J.Malkinas užėmė vartotojų problemas sprendžiančio „Sibneft" skyriaus vedėjo postą) uždirbo daugiau nei 981,5 mln. rublių (68,3 mln. litų). Tai - 772 milijonais rublių daugiau nei prieš metus.

Mašinos, sklypai, garažai

J.Malkinui priklauso keturi žemės sklypai, du iš jų, taip pat kaip gyvenamasis namas su garažu ir pagalbinėmis patalpomis yra Prancūzijoje.

Rusijoje J.Malkinui priklauso 1642 kv. metrų gyvenamasis namas su aptarnavimo personalui skirtomis 284,5 kv.metro patalpomis, garažais ir automobiliais „Mercedes Benz S 500" ir „Porsche 911 Turbo". Jo žmona turi tris mašinas - „Mercedes Benz SLK 350", „Posche Cayenne Turbo" ir „Toyota Land Cruiser".

Pagal 2012 metų duomenis, J.Malkinas uždirbo 209 mln. rublių, bet ši suma jam garantavo tik aštuntą vietą geriausiai apmokamų senatorių sąraše.

Antrąją vietą pagrindinių Federacijos Tarybos turtuolių sąraše užima Viktoras Pičiugovas, kuris Aukščiausiuose Rusijos parlamento rūmuose atstovauja Chantų-Mansių autonominės apygardos Dūmai. 2013 metais jis uždirbo kiek daugiau nei 434 mln. rublių. - beveik 90 milijonais mažiau nei 2012-aisiais.

Pagal 2012 m. duomenis V.Pičiugovas uždirbo apie 523,5 mln. rublių, bet tuomet buvo tik trečias tarp geriausiai apmokamų senatorių.

Pavaldiniai - labiau prakutę

Federacijos tarybos reglamento komiteto nariui V.Pičiugovui priklauso keturi žemės sklypai, kurių bendras plotas sudaro 5450 kv. metrų (visi Rusijoje) ir keturi gyvenamieji namai (vienas jų Didžiojoje Britanijoje), o taip pat keturi butai Rusijoje. Didžiausio plotas - 302 kv. metrai, mažiausio - 91 kv. m, 179 ir 124 kv. Metrai.

Be viso šito V.Pičiugovas dar yra 470 kv. m. būsto ir negyvenamos 531 kv. m. patalpos Monake savininkas. Jam priklauso du miškų plotai - viso 1,37 ha.

Senatoriaus automobilių parke - „Bentley GTC V8", „Land Rover Defender", „Lexus LX 570" ir „Maybach 62". Jo žmona - visureigio „Porsche Cayenne S" savininkė.

Federacijos tarybos narys Valerijus Ponomoriovas, atstovaujantis Kamčiatkos kraštui - taip pat turtingiausiųjų senatorių sąrašo naujokas. 2013 m. jo pajamos siekė 408,2 mln. rublių, jo sutuoktinės - 10,6 mln. rublių.

Buvęs VLKJS Kamčiatkos srities komiteto propagandos skyriaus vedėjo pavaduotojas V.Ponomoriovas - dviejų butų (360 ir 175 kv.m.) ir penkių automobilių („Bentley Arnage T", „Bentley Continental GT", „Porsche Cayenne Turbo", „Ferrari F430" ir GAZ-21) bei penkiaviečio garažo avininkas. Dar vienas butas jam skirtas kaip senatoriui, o trys negyvenamos patalpos - jo asmeninė nuosavybė.

Federacijos Tarybos vadovės Valentinos Matvijenko pajamos - kur kas kuklesnės nei jos pavaldinių. 2013 m. ji uždirbo daugiau nei 3 mln. rublių (208 tūkst.litų), - beveik 400 tūkst. daugiau nei 2012-aisiais. V.Matvijenko sutuoktinio pajamos per tuos pačius metus išaugo 4,5 karto ir sudarė 1,847 mln. rublių.

Prezidento ir premjero atlyginimai

Kaip jau rašė lrytas.lt, V.Putino įsakymu buvo padidinti ir jo, ir ministro pirmininko D.Medvedevo atlyginimai. Pakilo ir ir kitų aukštų Rusijos valdininkų algos.

Paviešinus šalies valdininkų 2013 metų pajamų deklaracijas paaiškėjo, jog Rusijos prezidentas ir vyriausybės vadovas uždirbo mažiau nei 2012-aisiais.

Praėjusiais metais V.Putinas gavo 3,672 mln. rub., -- 2,12 mln. rub. mažiau nei 2011 m. o D.Medvedevas -- 4,26 mln., nors 2012-aisiais uždirbo 5,81 mln. Tačiau ateityje abu gaus daugiau.

Ramiantis V.Putino deklaracija, jam liko 1500 kv. m. žemės sklypas, 77 kv. m. butas ir 18 kv.m. garažas. Prezidento asmeninis automobilių parkas per metus nepasikeitė: valstybės vadovui kaip ir anksčiau priklauso dvi senos „Volgos", „Niva" ir automobilio priekaba „Skif".

D.Medvedevui priklauso 367,8 kv. m. butas ir dvi mašinos - „Volga" ir „Pobeda".

Beje, iš deklaracijos apie V.Putino pajamas nebeliko jokių duomenų apie jo buvusią žmoną Liudmilą.

D.Medvedevo žmona, kaip ir praėjusiais metais, dviejų vietų garažo ir automobilio „Volkswagen Golf" savininke.

Vyriausybės narių pajamos

Ministrų kabinete turtais išsiskirta du nariai. Pirmasis vyriausybės vadovo pavaduotojas Igoris Šuvalovas deklaravo tokias šeimos pajamos: 478,1 mln. rublių Asmeninės pajamos – 241 mln. rublių.

Bendros I.Šuvalovo ir jo žmonos pajamos per pastaruosius penkerius metus nesiekia mažiau 350 mln. rublių.

Dešimto dešimtmečio viduryje I.Šuvalovui priklausė Olego Boiko koncerno OLBI pagrindinės kompanijos 15 proc. , taip pat. R.Abramovičiaus naftos kompanijos „Sibneft“ 0,5 proc. akcijų. 2003 metais I.Šuvalovas pardavė savo akcijas, o gautus pinigus atidavė milijardieriui Ališerui Usmanovui, kuriuos šis investavo į anglų-olandų kampaniją „Corus“: Iš investuotų 50 mln. dolerių I.Šuvalovas uždirbo 119 mln.

Šuvalovų šeima nuomoja butą Didžiojoje Britanijoje ir gyvenamąjį namą Austrijoje.

Gynybos ministro Sergejaus Šoigu šeimos pajamos – 79 mln. rublių, o asmeninės pajamos – 10,2 mln. rub.

Šoigu šeimai nepriklauso nė viena transporto priemonė, o ministro žmonai, nežiūrint 69 mln. rub. pajamų, nepriklauso nė vienas nekilnojamojo turto objektas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.