Popiežius nori atverti bažnyčią benamiams ir ligoniams

Popiežius Pranciškus Didįjį

Mišiose, į kurias susirinko 10 tūkst. tikinčiųjų, Pranciškus sakė pamokslą, akcentuodamas, jog kunigai turi gyventi paprastą, neturtingą gyvenimą.<br>AP nuotr.
Mišiose, į kurias susirinko 10 tūkst. tikinčiųjų, Pranciškus sakė pamokslą, akcentuodamas, jog kunigai turi gyventi paprastą, neturtingą gyvenimą.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Apr 17, 2014, 6:01 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 1:19 PM

Pranciškus, kuris nuo išrinkimo pontifiku praėjusiais metais ragino kunigus vengti materialinės gerovės ar kopti dvasininkijos karjeros laiptais, vedė iškilmingas Didžiojo ketvirtadienio pamaldas. Krikščionys šią dieną mini Švenčiausiojo Sakramento ir kunigystės įsteigimą.

Šv. Petro bazilikos didybėje vykstančios liturgijos centre vyko šventųjų aliejų palaiminimas. Jo metu popiežius ir kunigai atnaujino įšventinimo dieną duotas priesaikas ir pašventino aliejus, kurie bus naudojami šiuos metus.

Mišiose, į kurias susirinko 10 tūkst. tikinčiųjų, Pranciškus sakė pamokslą, akcentuodamas, jog kunigai turi gyventi paprastą, neturtingą gyvenimą.

Popiežius apibūdino bažnyčią kaip „namus su atviromis durimis, prieglobstį nusidėjėliams, namus gatvėse gyvenantiems žmonėms, ramybės užuovėją sergantiesiems, stovyklą jaunuoliams“.

Numatyta, kad po mišių ketvirtadienį Pranciškus vyksta į reabilitacijos centrą Romos priemiestyje, kur dalyvaus ceremonijoje, kurios metu plaus ir bučiuos kojas 12-ai sergančių ir neįgalių žmonių. Tokiu būdu bus atkartojama Biblijos žinia apie Jėzaus Kristaus nuolankumą savo apaštalams paskutinę naktį prieš nukryžiavimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.