Verslo idėja – sauskelnės iš medūzų

Tai, kas gelia ir skaudina, tam tikromis aplinkybėmis gali tapti švelnu kaip pūkas. Bent tuo įsitikinę Izraelio verslininkai. Jie nutarė, kad iš medūzų galima gaminti sauskelnes, servetėles ir popierinius rankšluosčius.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 17, 2014, 1:46 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 1:25 PM

Kompanija „Cine'al“ iš medūzų kuria ypač gerai drėgmę sugeriančią medžiagą „Hydromash“.

„Medūzas sudaro faktiškai vanduo. Be vandens ten yra ir medžiagų, kurios gali absorbuoti didžiulį skysčių kiekį. Tos medžiagos ir bus naudojamos „Hydromash“ gamybai“, – sako kompanijos „Capital Nano“, bendradarbiaujančios su „Cine'al“, atstovas.

Iš medūzų pagaminta medžiaga – taip pat ir ekologiškas sprendimas. Per pirmus savo gyvenimo metus kiekvienas naujagimis vidutiniškai sunaudoja apie 70 kilogramų sauskelnių.

Dauguma tokių sauskelnių pagamintos iš sintetinių medžiagų, kurios yra labai daug metų, o „Hydromash“ suyra per maždaug 30 dienų.

„Jūrose – akivaizdžiai per daug medūzų, o sąvartynuose – neyrančių „Pampers“ sauskelnių“, – teigė „Cine'al“ prezidentas. „Mūsų kompanija rado šiai problemai puikų sprendimą.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.