Mokytoja Oklahomoje mainais į pažymius norėjo meilės

Anglų kalbos mokytoja vienoje Oklahomos (JAV) gimnazijų yra kaltinama antrojo laipsnio išprievartavimu, kuris įvyko po netinkamų santykių su vienu iš jos mokinių.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-05-14 17:45, atnaujinta 2018-02-13 22:57

Dvidešimt penkerių Kalyn Thompson pati pasidavė policijai pirmadienį. Savo pareigas mokykloje ji paliko dar šių metų balandį, skelbia „Huffington Post“.

„Tai persekios ją visą tolesnę jos karjerą, - teigė apygardos detektyvė Chrissie Underwood. - Greičiausiai ji daugiau nebedirbs mokytoja po tokio įrašo“.

Tyrėjai išsiaiškino, kad mažiau nei metus gimnazijoje mokytojavusi K.Thompson praeitų metų gruodį pradėjo susirašinėti su septyniolikamečiu savo mokiniu. Žinutės greit įgavo ertinio flirto prieskonį ir jų santykiai pradėjo vystytis.

Interviu, duotame policijai, auka, kuris mokosi devintoje (pirmoje) klasėje, teigė, kad su mokytoja mylėjosi du kartus. Pirmasis kartas įvyko prie vietinio ežero, kitas – motelyje. Nors legalus amžius, nuo kada galima mylėtis, Oklahomoje yra šešiolika metų, detektyvė pabrėžė, kad K.Thomson jaunuoliui buvo įtaką daranti asmenybė, kadangi buvo jo mokytoja.

„Situacija liūdnoka, nes mokiniai yra pažeidžiama grupė, be to, įtakos jų veiksmams daro ir tai, kad už tokį elgesį jie juk gauna geresnius pažymius“, - žiniasklaidai teigė detektyvė.

Pasak policijos, auka dar praeitais metais neišlaikė anglų kalbos testo, tačiau šiais metais jau galėjo girtis 98 procentų balų vidurkiu.

Kaip teigiama policijos pranešime, aukos motina asmeniškai paprašė mokytojos liautis rašius jos sūnui, kai užtiko porelės susirašinėjimą jo telefone. Tačiau mokytoja ir toliau ieškojo kontakto su auka.

Gimnazijos darbuotojai apie poros santykius sužinojo iš mokinių, kurie pastebėjo auką mokytojos automobilyje toli nuo mokyklos, juos nufotografavo ir parodė kitiems mokytojams. Bendruomenė buvo šokiruota.

„Išsiunti vaikus į mažo miestelio mokyklėlę, manydamas, kad jie ten gaus geresnį išsilavinimą, nes tokiose įstaigose mokytojas turi daugiau laiko individualiam bendravimui su mokiniu. To, kad mokytojai priekabiauja prie vaikų, išgirsti nesitiki“, - žiniasklaidai skundėsi vienos tą pačią mokyklą lankančios keturiolikmetės tėvas.

Įtariamoji tą patį pirmadienį paleista iš kalėjimo su pasižadėjimu atvykti į teismą.

Parengė Liucija Lenkauskaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.