Karalienė pakrikštys didžiausią britų laivą viskio buteliu

Didžiosios Britanijos karalienė

Karalienė suteiks savo vardą naujajam lėktuvnešiui „HMS Queen Elizabeth“.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Karalienė suteiks savo vardą naujajam lėktuvnešiui „HMS Queen Elizabeth“.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

Jul 4, 2014, 11:31 AM, atnaujinta Feb 12, 2018, 6:05 AM

Karalienė suteiks savo vardą naujajam lėktuvnešiui „HMS Queen Elizabeth“. Kadangi ceremonija vyks Škotijoje, per tradicinę laivo „krikštynų“ ceremoniją bus panaudotas viskio, o ne labiau įprasto šampano butelis.

Edinburgo pilis nušvito mėlyna spalva prieš renginį, kuris Škotijai turi simbolinę reikšmę, kai regionas ruošiasi rugsėjį balsuoti dėl nepriklausomybės nuo Didžiosios Britanijos.

Gynybos sekretorius Philipas Hammondas sakė, kad „HMS Queen Elizabeth“ atspindi viską, kas geriausia Britanijoje.

„Šis laivas – didžiausias, kokį kada nors yra turėjęs Karališkasis karinis jūrų laivynas – yra puiki Jungtinės Karalystės demonstracija: prie jo (pastatymo) prisidėjo darbininkai iš visos Sąjungos“, – jis pareiškė prieš tą renginį.

Ankstesnei lėktuvnešių kartai atstovaus „HMS Illustrious“, kuris prieš artėjančią ceremoniją prisišvartavo Rosaito uoste – tačiau jis nublanksta lyginant su naujuoju laivu, kuris yra triskart didesnis.

Antrasis šios klasės lėktuvnešis „HMS Prince of Wales“ taip pat bus pastatytas pagal projektą, kurio bendra vertė turėtų siekti 6,2 mlrd. svarų (26,9 mlrd. litų).

Per vardo suteikimo ceremoniją bus sudaužytas viskio butelis iš varyklos „Bowmore Distillery“, veikiančios Ailio saloje nuo 1779 metų, ne karalienė anksčiau buvo apsilankiusi toje įmonėje su oficialius vizitu.

„Būdamas žmogus, užaugęs Ailyje, žinau, kaip svarbu bus tai bendruomenei, jog jų viskis atliks centrinį vaidmenį tokia svarbia proga“, – sakė Škotijos sekretorius Alistairis Carmichaelas.

„Pasaulinės klasės viskis ir pasaulinės klasės laivų statyba – du iš geriausių Škotijos produktų, todėl penktadienio ceremonija bus ypatinga diena, kai mes sujungsime juos abu“, – pridūrė jis.

65 tūkst. tonų talpos laivas dar turės būti įrengtas, o aktyviąją tarnybą jis turėtų pradėti 2017 metais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.