Paauglės sumedžiotų gyvūnų nuotraukos supykdė gamtosaugininkus

Teksaso paauglės įkeltos jos pačios sumedžiotų laukinių Afrikos gyvūnų nuotraukos sukėlė milžinišką pasipiktinimų bangą. Tuo tarpu pati mergina visiems atkerta, kad žudydama retų rūšių gyvūnus ji neva padeda jiems neišnykti, rašo „Daily Mail“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 9, 2014, 9:52 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 2:40 AM

19 metų sporto komandos palaikymo šokėja Kendall Jones savo „Facebook“ paskyroje kelia kadrus iš medžioklės Afrikos laukinėje gamtoje. Juose mergina plačiai šypsodamasi pozuoja šalia suglebusių pašautų zebrų, leopardų, raganosių, liūtų, gazelių ir kitų savo pačios nušautų gyvūnų kūnų.

Tokias merginos nuotraukas pamatę gamtos ir gyvūnų sergėtojai šiurpsta iš siaubo. Jie teigia, kad mergina turi rimtų psichikos sutrikimų ir žudo gyvūnus, kad tik galėtų susilaukti dėmesio socialiniame tinkle.

Beveik 150 tūkst. pasibaisėjusių žmonių jau pasirašė peticiją skirtą socialinio tinklo kūrėjui Markui Zuckenbergui ir paprašė panaikinti nuotraukas, kuriose K.Jones išdidžiai pozuoja prie savo medžioklės trofėjų.

Mergina, reaguodama į kilusį pasipiktinimą, mėgina pasiteisinti lygindama save su buvusiu Amerikos prezidentu Theodoru Rooseveltu. K.Jones teigia, kad prezidentas, kaip ir ji pati, buvo aistringas medžiotojas ir savo pomėgio neatsisakė, nors ir visuomenė jį dėl to kritikavo. Paauglės teigimu, kai kurie žmonės tiesiog gimsta medžiotojais ir nieko čia nepakeisi.

K.Jones „Facebook“ paskyra vis dar nepanaikinta, bet dėl kilusios kritikos audros, dalis kontraversiškų nuotraukų jau yra ištrintos. Socialiniame tinkle atsirado ir nauja paskyra vienijanti merginą ginančius žmones. Jie tikina, kad mergina buvo gavusi legalų leidimą medžioti laukinius Afrikos gyvūnus ir nieko blogo nepadarė.

Pati devyniolikmetė vadina savo nuotraukas „medžiojimo įgūdžių patvirtinimu“, kuris neva prisideda prie medžioklės tradicijų išsaugojimo. Be to, mergina tikina, kad šaudydama gyvūnus ji ne tik nedaro nieko blogo, bet dar ir apsaugo nykstančias rūšis.

„Aptvertose saugomose teritorijose labai svarbu kontroliuoti vyriškos lyties liūtų populiaciją,“-socialiniame tinkle rašo K.Jones, tikindama, kad medžiojo norėdama sumažinti šių gyvūnų skaičių vienoje jų gyvenvietėje.

Gamtos mylėtojai teigia, kad mergina tiesiog pamišusi dėl retų gyvūnų žudymo ir jos pateikti argumentai - neva taip ji sauganti nykstančias rūšis - yra abejotini. K.Jones kritikai siekia, kad merginai būtų apskritai uždrausta medžioti Afrikoje, o Pietų Afrikos respublikoje tokiu tikslu net buvo inicijuota dar viena peticija prieš paauglę. Joje rašoma, kad K.Jones žudo saugomus ir bejėgius gyvūnus paprasčiausiai siekdama savo populiarumo.

Mergina savo pomėgio mesti nežada. Maža to, nuo kitų metų pradžios ji nori turėti dar ir savo televizijos laidą.

Parengė Jorūnė Kazlauskaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.