Pinigus draugo operacijai renkantis berniukas nepaliko abejingų

Septynerių metų kanadietis berniukas surinko daugiau nei 50 tūkstančių dolerių savo geriausio draugo, kuris serga cerebriniu paralyžiumi, operacijai. Ši operacija gali pakeisti visą jo gyvenimą, rašo „Lietuvos rytas“, remdamasis „Daily Mail“ informacija.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-07-12 10:37, atnaujinta 2018-02-12 01:00

Quinnas Callenderis, gyvenantis Britų Kolumbijos provincijoje Kanados vakaruose, sugalvojo netoli maisto prekių parduotuvės pardavinėti limonadą.

Regis, nebūtų nieko keista – jo amžiaus vaikai taip daro vasarą norėdami užsidirbti kišenpinigių arba rinkdami aukas kokiam abstrakčiam kilniam tikslui.

Bet Quinnas turėjo labai konkretų tikslą – išgelbėti savo bendraamžį draugą.

Jo bičiulis Braydenas Grozdanichas laiminga vaikyste pasigirti negali. Braydeno dešinę ranką ir koją paveikė cerebrinis paralyžius. Tad berniukui kasdien atliekama fizioterapija – tai padeda jam vaikščioti, tačiau tik trumpai, kenčiant skausmus.

Operacija turėtų jam leisti vaikščioti savarankiškai. Berniuko tėvas Travisas Grozdanichas sakė, kad vaikui būtina operacija atliekama tik Naujajame Džersyje, o medicinos paslaugų kaina – tėvams ne pagal kišenę ir siekia 20 tūkst. dolerių.

Daugelis būtų nuleidę rankas ir tiesiog bandę padėti paprastesnėmis priemonėmis, pavyzdžiui, ta pačia fizioterapija, tačiau sužinojęs apie šią brangią operaciją Quinnas užsispyrė padėti.

„Sugrįžęs namo pasakiau mamai ir tėčiui, kad noriu pardavinėti limonadą, o surinktus pinigus skirti Braydeno operacijai“, – pasakojo Quinnas.

Geraširdžio berniuko tėvai nusprendė padėti jam išplėsti šį kuklų projektą. Žinoma, sunku patikėti, jog vien iš limonado pardavimo galima surinkti tokią įspūdingą sumą.

Bet Quinnui padėjo tai, kad jis ir jo tėvai moka naudotis socialiniais tinklais.

Jo motina užregistravo paramos fondą „Mano draugas Braydenas“ interneto puslapyje „You Caring“ ir išplatino jį socialiniame tinkle „Facebook“.

Gerumo akcija sulaukė didžiulės sėkmės.

„Braydenui cerebrinis paralyžius neleidžia įprastai vaikščioti, nes jo raumenys pernelyg įsitempę.

Jis dažnai dėl to atsilieka nuo kitų vaikų, krinta. Kasdien Braydenui atliekama fizioterapija, kuri padeda jam judėti, bet ji labai skausminga“, – paramos puslapyje pasakojo Quinnas.

„Prašau padėti mano draugui Braydenui, jis tikrai geras vaikas“, – žinutės pabaigoje rašė berniukas.

Paprastu, nuoširdžiu vaiko balsu perduota žinutė sugraudino tūkstančius žmonių. Žinią platino ir aukoti veržėsi paprasti žmonės, vietos įžymybės, ugniagesiai, policininkai, senoliai ir berniukų bendraamžiai.

Paramos fondo tikslas buvo surinkti operacijai reikalingus 20 tūkstančių dolerių, tačiau ši suma greitai buvo pasiekta ir viršyta – paaukota net 52 tūkstančiai dolerių.

T.Grozdanichas pasakojo, kad Kanadoje irgi atliekamos tokios operacijos, tačiau jų metodai yra pasenę ir lieka didelė tikimybė, kad vaikas po jos bus prikaustytas prie neįgaliųjų vežimėlio.

Jungtinių Valstijų specialistai suteikia gana daug vilčių, kad po operacijos berniukas iš ligoninės išeis pats.

Braydenui operacija bus atlikta rugpjūčio mėnesį. O likę pinigai bus paaukoti kovos su panašiomis ligomis fondams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.