Japonų parodos eksponatai - tualetai ir išmatų modeliai

Norėtumėte apsilankyti vienoje keisčiausių pasaulio parodų? Japonija gali pasiūlyti kaip tik tai, ko jums reikia – edukacinę-pramoginę parodą skirtą reikaliukams, kurie kasdien atliekami tualete.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 13, 2014, 2:52 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 12:33 AM

Naujienų portale „Japan Times“ informuojama, kad viename šalies technologijų ir gamtos mokslų muziejuje lankytojai kviečiami į parodą pavadinimu „Tualetas!? - Žmonijos atliekas ir Žemės ateitis“.

Joje galima apžiūrėti naujausių technologijų, inovatyvius tualetus, kuriais šalis garsėja. Kad ir kaip nemaloniai tai skambėtų, lankytojai kviečiami sužinoti naujų dalykų apie žmogaus išmatas ir jų formas. Taip pat susipažinti su įvairiais kūrybingai tualeto panaudojimo būdais, idėjomis, kaip perdirbti žmogaus organizmo atliekas. Pasakojama, kaip tualetu naudojasi kosmonautai ir kaip apskritai veikia nuotekų sistema.

Parodos gidai paaiškina, kaip tualetai būna pritaikomi prie kiekvieno naudotojo poreikių. Pavyzdžiui, kaip pritvirtinami vietose, kuriose pasitaiko daug žemės drebėjimų, kaip jie pritaikomi nevaikštantiems ligoniams, kuo pakeičiami vietose, kur nuotekų sistemos nėra.

Mažieji parodos lankytojai kviečiami į linksmą ekskursiją, kurioje jie taip pat gali sužinoti įvairių dalykų. Vaikai, užsidėję juokingas išmatų krūvelių formos kepuraites, vaikšto tarp kalbančių ir dainuojančių tualetų maketų.

Parengė Jorūnė Kazlauskaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: UŽT komentarai apie pokyčius ūkio sektoriuje, darbo rinkoje