Balio saloje - negailestingai žudomi veisliniai šunys

Balio sala – tai rojaus kampelis Indonezijoje, kurį aplanko labai daug turistų kiekvienais metais. Tačiau vienoje Balio salos dalyje, toli nuo saulėtųjų paplūdimių ir turistų, vyksta tai, ką sunku būtų net įsivaizduoti, rašo „Daily Mail“.

Veisliniams šunims mirtina injekcija suleidžiama tiesiai į širdį<br>„Youtube" nuotr.
Veisliniams šunims mirtina injekcija suleidžiama tiesiai į širdį<br>„Youtube" nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-07-24 13:23, atnaujinta 2018-02-11 18:32

 „YouTube“ svetainėje pasirodžiusiame vaizdo įraše užfiksuota, kaip įvairių veislių šunis prispaudžia prie žemės ir suleidžia mirtiną injekciją. Tai neva neteisėtai slapta atgabenti šunys, todėl jie yra nužudomi ir sumetami į vieną krūvą.

Tai yra Balio gubernatoriaus ir žemės ūkio karantino teisėtai priimta programa. Ji sudaryta sustabdyti pasiutligės epidemiją, kurią platina benamiai ar slapta atvežti šunys. Vaizdo įraše užfiksuota pareigūnė, kuri šypsodamasi fotografuoja šuniuką, prieš pat jo nužudymą.

Visi šie nekalti išsigandę veisliniai šunys yra laikomi narvuose, kuriuose jie stebi visą šiurpą keliančią procedūrą ir laukia savo eilės.

„YouTube“ svetainės vartotojas, kuris įkėlė šį įrašą pasakojo, kad šuniukams mirtina injekcija yra leidžiama tiesiai į širdį.

„Balyje išsigandę šunys, atvežti juodajai rinkai, yra laikomi narvuose ir priversti stebėti, kaip kiti šunys yra nužudomi,“ - aprašyme rašė „YouTube“ vartotojas.

Balio salą yra pamėgę Australijos gyventojai, kurie atostogas leidžia būtent čia. Kiekvienais metais salą aplanko daugiau nei 900 tūkstančių Australijos turistų.

Balandžio mėnesį Balio laikraštis „The Bali Times“ pranešė, kad buvo nužudyti brangūs veisliniai šunys, tokie kaip Sibiro haskis ir Pomeranijos špicas – iš viso nužudyta apie 31.

Taip pat buvo minima, kad pareigūnai sugavo šiuos gyvūnus, kai po 24 valandas nebuvo rasti šeimininkai.

„Su nekaltais šuniukais elgėsi sadistiškai, nes jie buvo benamiai ir buvo manoma, kad yra užsikrėtę pasiutlige. Žudikų rankos net nesudrebėjo vykdant egzekuciją.“

„Mesdami šunų kūnus į krūvą žudikai kalbasi ir juokiasi, nei kiek negailėdami mirštančių gyvūnų. Su meilės kupinais šuniukais yra elgiamasi kaip su šiukšlėmis,“ - buvo pranešta laikraštyje.

Laikraštis „The Jakarta Post“ pranešė, kad buvo vykdoma gyvūnų skiepijamo nuo pasiutligės programa, kuri kiekvieną kartą skiepijo po 300 tūkstančių šunų.

Balio gubernatorius Made Mangku Pastika pareiškė, kad visi benamiai šunys turi būti nedelsiant žudomi, pagal 2009 metų įstatymą. Jis buvo sudarytas apsisaugoti žmonės nuo pasiutlige sergančių šunų galimų įkandimų.

„Jeigu pamatysite lakstantį šunį, galite iškarto žudyti. Išleistas įstatymas nurodo, kad visi šeimininkai turi laikyti savo augintinius uždarytus namuose,“ - praeitą mėnesį pareiškė M.M.Pastika.

PETA, tarptautinės organizacijos kovojančios už gyvūnų teisę, atstovas pasakojo, kad organizacija jau kurį laiką stengiasi užkirsti kelią masiniam gyvūnų žudymui Indonezijoje.

„PETA nepritaria tokiam žiauriam elgesiui su gyvūnais. Šunys yra išsigandę ir žudomi žiauriausiu būdu. Juos būtų užtekę paskiepyti nuo pasiutligės. Jau nuo 2010 metų yra vykdoma skiepų programa, kurios pagalba pasiutligę sergančių žmonių skaičius stipriai sumažėjo,“ - pasakojo PETA atstovas.

„Nėra aišku, kodėl Balio gubernatorius nusprendė toliau žudyti benamius šunis, kadangi skiepijimo nuo pasiutligės programa sulaukė didelio pasisekimo,“ pridūrė atstovas.

Sudaryta peticija change.org svetainėje skatina M.MPastika uždrausti žudymo programą, ir su problemomis susidoroti humaniškesniais būdais.

Parengė Julija Melkova

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.