Šiaurės Korėja vilioja užsieniečius į kurortus

Kur eiti Šiaurės Korėjoje, jei esate nusiteikę pasikepti mėsos paplūdimyje, pažvejoti nuo molo ar tiesiog įšokti į jūrą? Daugelis vietos gyventojų jau senokai keliauja į mieguistą Vonsano uostą šalies rytuose. Bet dabar Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong-unas nusiteikęs paversti šį miestą tikra meka turistams iš užsienio, rašo AP.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 29, 2014, 11:36 AM, atnaujinta Feb 11, 2018, 4:19 PM

Žinoma, ambicijos toli gražu nepamatuotos. Tarptautinės sankcijos Šiaurės Korėjai dėl šalies branduolinės programos smarkiai riboja šalies prekybą, o infrastruktūra dėl pinigų stygiaus braška. Be to, keliauti po šalį sudėtinga dėl saugumo priemonių.

Tad kol kas daugelis atostogautojų Vonsane yra vietiniai – jaunavedžiai, prie jūros patraukę medaus mėnesio, šeimos su mažais vaikais ar studentai, panorę atsikvėpti nuo studijų.

Visgi valdžia pasiryžusi tiek Vonsaną, tiek kelis kitus kurortus paversti specialiosiomis turizmo zonomis, į kurias kvies svečius iš užsienio. Jei projektai sėkmingai įsibėgės, Vonsane jau netolimoje ateityje žmonių bus daugiau.

Vasaros sezonas Azijoje tik prasideda, turistai iš Kinijos – bene vienintelės Šiaurės Korėjos sąjungininkės – į jau vyksta į Vonsaną, o jie ir yra pagrindiniai naujosios kampanijos taikiniai.

Ir nors svečių iš Japonijos Šiaurės Korėja tikriausiai sulauks tik labai negreitai, šalies ryšiai su Tokijumi pastaruoju metu lyg tyčia ėmė gerėti.

Parengė Gintaras Radauskas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.