Visur tik kartu su neįgaliu broliu

Boisio mieste, Indianos valstijoje, vyko vaikų triatlono varžybos, kuriose dalyvavo ir reta neurologine liga sergantis Lucas Aldrichas. Visą trasą jam įveikti padėjo vyresnysis brolis Noah. Apie tai rašo dienraštis „Lietuvos rytas“, remdamasis „The Daily Mail“.

Triatlono varžybų metu aštuonmetis Noah savo neįgalų brolį Lucą Aldrichą plaukdamas tempė pripučiamąja valtimi, o bėgdamas stūmė jį vežimėlyje.
Triatlono varžybų metu aštuonmetis Noah savo neįgalų brolį Lucą Aldrichą plaukdamas tempė pripučiamąja valtimi, o bėgdamas stūmė jį vežimėlyje.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-07-30 08:08, atnaujinta 2018-02-11 15:51

Triatlono trasa susidėjo iš trijų etapų: 200 metrų plaukimo, 4,8 km važiavimo dviračiu ir 1,6 km bėgimo. Noah savo neįgalų brolį plaukdamas tempė pripučiamąja valtimi, bėgdamas stūmė jį vežimėlyje ir tempė jį važiuodamas dviračiu.

Aštuonmetis Noah teigė, kad norėjo dalyvauti varžybose tiktai kartu su savo jaunesniuoju broliu. O berniukų tėvai pasakoja, kad sūnūs turi nepaprastai stiprų ryšį.

„Gali pamatyti, kaip Lucas nušvinta, kai į kambarį įeina jo brolis Noah. Šypsaisi, kai matai, kaip berniukai vienas kitą myli“,– kalbėjo jų tėvas Brianas.

Pats Noah pasakojo, kad su jaunesniuoju broliu mėgsta eiti pasivaikščioti, žiūrėti televizorių. Lucą berniukas vadina geriausiu savo draugu.

„Man jis patinka toks, koks yra, jis tobulas“, – sakė sergančiu broliu visuomet besirūpinantis Noah.

Šeima, turinti neįgalų berniuką, tarp keturių sienų neužsidaro. Atvirkščiai – laisvalaikį jie leidžia aktyviai ir sergančiam Lucui stengiasi parodyti kiek įmanoma daugiau. Jie kartu slidinėja, keliauja lėktuvu, lankosi Disneilende.

Kai vyresnysis sūnus Noah parodė skelbimą apie mieste po trijų mėnesių vyksiančias vaikų triatlono varžybas ir pasakė, kad nori jose dalyvauti su savo sergančiu broliu, tėvai nedvejodami sutiko. Jie padėjo Noah ir Lucui pasiruošti varžyboms.

Lucas gimė turėdamas labai retą ligą, vadinamą lisencefalija. Ji pasitaiko tik vienam iš 85 470 naujagimių.

Dėl šios ligos berniuko smegenų žievėje nėra įprastų vingių ir raukšlių, todėl jis pats nesugeba nei judėti, nei kalbėti. Sergantys lisencefalija gali kentėti nuo traukulių, sunkiai ryti. Jų gyvenimo trukmė yra trumpesnė.

Pirmieji ligos požymiai berniukui pasirodė, kai jis buvo trijų mėnesių: jis verkdavo valandų valandas ir keistai riesdavo kaklą ir nugarą. Po tyrimų tėvai sužinojo, kad berniukas serga lisencefalija.

„Jis negali vaikščioti, jis negali kalbėti, bet jis yra laimingiausias mažylis, kokį tik galite įsivaizduoti, ir be galo mėgsta būti su žmonėmis“, – kalbėjo berniuko motina Alissa.

Šeima įkūrė pelno nesiekiančią organizaciją, pavadintą „Lucas house“ (išvertus iš anglų k. – Luco namai), kuri padeda tėvams, turintiems neįgalius vaikus, teikia naminių gyvūnų, muzikos ir rankdarbių terapijos paslaugas.

Šešerių metų berniukas negali nei kalbėti, nei judėti, tačiau sėkmingai dalyvavo triatlono varžybose. Kaip jam tai pavyko? Ogi paprastai – tai padaryti jam padėjo mylintis vyresnysis brolis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.