Lenkijos zoologijos sode kalė globoja motinos atstumtą liūtuką

Viename privačiame

Kalė Lenkijoje globoja liūtuką.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Kalė Lenkijoje globoja liūtuką.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

Oct 10, 2014, 11:02 AM, atnaujinta Jan 27, 2018, 9:46 PM

Liūtukas, vardu Parys, praeitą savaitę išvydo pasaulį tame mažame žvėryne, įsikūrusiame rytiniame Voicechovo mieste, tačiau motina neketino jo žindyti, o tėvas tik lyžtelėjo ir nuėjo šalin.

„Gyvūnai kai kada palieka savo jaunikliu – žmonės irgi retkarčiais šitaip elgiasi“, – žvėryno savininkas Krzysztofas Zerdzicki sakė naujienų agentūrai AFP.

„Kai pakėliau tą mažylė, liūtė priėjo prie manęs ir bakstelėjo galva, tarsi sakydama – „pasirūpink juo“. Tuomet ji nuėjo“, – pasakojo jis.

K.Zerdzickis patikėjo juodai dėmėtą jauniklį savo augintinei Karmen – bobteilų veislės kalei, kuri keliomis dienomis anksčiau atsivedė penkis šuniukus.

„Iš pradžių ji buvo nustebusi, tačiau reagavo gerai, – nurodė K.Zerdzickis. – Ji juo rūpinosi, laižė ir žindė. Jo broliai ir seserys taip pat priėmė jį saviškiu.“

Tačiau šie mažyliai auga skirtingai: Parys pieną žinda godžiau negu šuneliai, o ateinantį mėnesį jis jau bus pradėtas šerti mėsa.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.