Nevykęs pokštas apie Ebolos virusą kainuos penkiaženklę sumą

Vienas Vokietijos baras savaitgalį buvo priverstas užsidaryti ir kviesti pagalbos tarnybas, kai klientas nevykusiai pajuokavo sergąs pavojinguoju virusu, skelbia portalas local.de.

Pulkai specialiųjų tarnybų darbuotojų sulėkė į Berlyno „Gabiko“ barą.<br>„Reuters“ nuotr.
Pulkai specialiųjų tarnybų darbuotojų sulėkė į Berlyno „Gabiko“ barą.<br>„Reuters“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-10-13 14:15, atnaujinta 2018-01-27 13:08

Pulkai specialiųjų tarnybų darbuotojų sulėkė į Berlyno „Gabiko“ barą, kai apie penktą valandą dienos iš Nigerijos kilęs vaikinas pareiškė, jog užsikrėtė Ebolos virusu. Greitai paaiškėjo, kad toks pareiškimas tebuvo pokšto dalis.

Atvykusi medikų brigada neberado tariamo ligonio, kuris, pamatęs savo pokšto pasekmes, nusprendė pasišalinti iš įvykio vietos. „Jam nebuvo pasireiškę jokių ligos simptomų, jis nebuvo išvykęs atostogų, kaip teigė bare“, – sakė Vokietijos sveikatos apsaugos ministerijos atstovė.

Vokietijos medikai teigė, kad tai pirmas toks su Ebolos virusu susijęs pokštas, į kurį jiems teko reaguoti. Anksčiau jau buvo skelbta apie chaosą, kurį į Dominikos Respubliką skrendančiame lėktuve sukėlė amerikietis, pareiškęs, jog jo kosėjimas yra Ebolos viruso pradžia.

Nevykusiai pasižymėjusiam pokštininkui gali tekti atlyginti visus specialiųjų tarnybų patirtus nuostolius, kurie siekia penkiaženklę sumą. Po gauto pranešimo medikai privalėjo patikrinti visus baro lankytojus ir jų sveikatos būklę.

Dar rugpjūčio mėnesį įtarimai dėl užsikrėtimo Ebolos virusu Vokietijoje buvo išsklaidyti pirmą kartą, kai pasirodė, kad Berlyne sunegalavęs žmogus sirgo maliarija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.