Šokolado mėgėjus išgąsdino sąsajos su teroristais

Mažiau nei prieš metus viena Belgijos šokolado gamintoja nusprendė pakeisti „Italo Suisse“ vardą nauju, nes ji jau nepriklausė nė vienai iš pavadinime nurodomų šalių. Tačiau dabar šokolado fabriko vadovai priversti įmonės vardą keisti dar kartą – nebūtina net minėti, kokias sąsajas belgams kelia naujasis įmonės vardas ISIS, skelbia portalas „Reuters“.

„Pasivadinome „ISIS“, nes tai buvo mūsų firminių saldainių su įdaru prekės vardas.<br>AFP asociatyvi nuotr.
„Pasivadinome „ISIS“, nes tai buvo mūsų firminių saldainių su įdaru prekės vardas.<br>AFP asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 23, 2014, 4:05 PM, atnaujinta Jan 24, 2018, 10:49 PM

Šis keturių raidžių trumpinys žinomas kaip žiaurios ir karingos Irako ir Sirijos Islamo valstybės vardas. Džihadistų grupė „išgarsėjo“ Sirijos civilinio karo metu, o dabar ji kontroliuoja teritorijas Irake. Ši grupuotė savo pavadinimą supaprastino iki Islamo valstybės (IS), tačiau šokolado gamintojai Belgijoje sulaukia kritikos dėl išlikusio panašumo.

Šokolado įmonė  buvo įkurta 1923-iaisiais ir pavadinta „Italo Suisse“ savo steigėjų Italijoje ir Šveicarijoje garbei. Tačiau 2013-aisiais šios kompanijos vadybininkai nusprendė, jog atėjo laikas pakeisti jos pavadinimą.

„Pasivadinome „ISIS“, nes tai buvo mūsų firminių saldainių su įdaru prekės vardas. Jeigu būtume žinoję, kad tokiu pačiu vardu vadinama teroristų grupuotė, niekada nebūtume jo pasirinkę. Sulaukėme pranešimų iš savo tarptautinių klientų, kurie dėl neigiamų asociacijų atsisakė mūsų produkcijos“, – pasakojo įmonės vadybininkas Desiree Libeertas.

Trečiasis įmonės vardas jos istorijoje – „Libert“. Tokį pasirinkimą įkvėpė kompanijos savininkų šeimos vardas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.