Juokinga ar įžūlu? Helovinui namas virto Ebolos karantino zona

Teksaso  (JAV) gyventojo namas aplinkinių dėmesį traukia apsaugos juostomis su užrašu „karantinas“ ir statinėmis, kuriose tariamai saugomi žmonėms pavojingi chemikalai. Tačiau visi šie signalai jokios rimtos grėsmės nekelia – tai tik itin originali namo puošmena, kurią įkvėpė didėjanti Ebolos baimė, skelbia „World Now“.

Namo dekoracijomis amerikietis stengėsi atkartoti sceną, kuri įvyko jau trijuose namuose Dalase.<br>AFP nuotr.
Namo dekoracijomis amerikietis stengėsi atkartoti sceną, kuri įvyko jau trijuose namuose Dalase.<br>AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-10-31 15:41, atnaujinta 2018-01-23 22:24

„Kai kurie žmonės į viską žiūri neigiamai, tad jie tikrai liks nepatenkinti tuo, ką padariau, tačiau visa tai tik pramoga“, – žurnalistams sakė Jamesas Faulkas, gyvenantis Dalaso mieste. Duodamas interviu jis vilkėjo specialų veido apdangalą ir apsauginį kostiumą su užrašu „CDC Trainee“, kokius dėvi Afrikoje dirbantys medicinos darbuotojai. Rankose vyras turėjo lentelę užrašams ir raudoną maišą su užrašu „pavojingos atliekos“.

Namo dekoracijomis amerikietis stengėsi atkartoti sceną, kuri įvyko jau trijuose namuose Dalase po to, kai iš Vakarų Aftikos į valstiją atvykusiam Thomui Ericui Duncanui buvo diagnozuota Ebola. Po jo mirties paaiškėjo, kad dvi jį prižiūrėjusios slaugės taip pat užsikrėtė mirtinu virusu, taigi buvo izoliuoti ir jų namai.

Savo namus „puošti“ vyras pradėjo sekmadienį, o ženklą „Džiaugsmingo Helovino“ pakabino tik ketvirtadienį. Keturias dienas neradę įrodymų, kad dekoracijos neatspindi tikro pavojaus, žmonės nejuokais išsigando.

„Gali būti, kad nuo tikrųjų įvykių praėjo per mažai laiko. Tai gąsdinantis dalykas“, – kalbėjo J.Faulkas.

Vietos gyventoja Jill Grover, kurios vaikai mokosi kitoje kelio pusėje nuo J.Faulko namų esančioje mokykloje, pasakojo patikėjusi Helovino apgavyste, tačiau galiausiai supratusi, jog tai netikra – moteris pasigedo aplink namą zujančių darbuotojų su apsauginiais kostiumais.

„Visa tai daroma Helovino proga, tačiau vis tiek baisu, nes Ebola iš tikrųjų buvo Dalase“, – pasakojo ji.

Universiteto parko rajono, kuriame gyvena J.Faulkas, atstovas sakė, kad kol kas policija sulaukė tik vieno skundo. Tačiau prie namo  nusiųstas policijos pareigūnas patvirtino, kad nebuvo pažeisti jokie įstatymai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.