Išdykėliai Leniną papuošė raudonomis kelnaitėmis

Novosibirsko mieste stūksanti Lenino skulptūra sulaukė vandalų išpuolio, praneša dienraštis „The Moscow Times“.

Novosibirsko mieste stūksanti Lenino skulptūra sulaukė vandalų išpuolio.<br>Twitter.com nuotr.
Novosibirsko mieste stūksanti Lenino skulptūra sulaukė vandalų išpuolio.<br>Twitter.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 13, 2015, 5:06 PM, atnaujinta Jan 16, 2018, 5:12 AM

Bolševikų lyderio veidas buvo nudažytas raudona spalva, tarsi jį slėptų po raudona kauke. Be to, nežinomi išdykėliai „užmovė“ liaudies vadui raudonas apatines kelnaites, skelbiančias savo meilę Niujorkui, dar vadinamam „Didžiuoju obuoliu“ (angl. „The Big Apple“).

Pirmadienį vietinis komunistų partijos skyrius pranešė, kad viena mieste esančių statulų, pastatytų Lenino garbei, savaitgalio naktį buvo nuniokota ir šiuo metu atrodo tarsi puikuotųsi raudonais „akiniais“ ir apatinėmis kelnaitėmis bei būtų nusidažiusi barzdą mėlynai. Sovietų skulptūros nugarinė pusė taip pat neišvengė teplionių – ten atsidūrė dažais išpurkštas šūkis „myliu Niujorką“ („I love New York“).

Tokia vandalizmo ataka įvyko praėjus mėnesiui po to, kai nežinomi asmenys ant Lenino skulptūros Novosibirske, šalia Komunistų partijos buveinės, dažais nupiešė svastikos ženklą ir „Wolfsangel“ simbolį – Ukrainos neonacistų ženklą Antrojo pasaulinio karo metu, - skelbė partijos internetinis puslapis.

Po savaitės, kita Lenino skulptūra sulaukė panašių vandalizmo apraiškų – statula buvo išpiešta Ukrainos spalvomis – mėlyna ir geltona, o ant paminklo postamento atsirado užrašas „Šlovė Ukrainai“. Tą pačią naktį parke stovinti karinė technika buvo nudažyta tomis pačiomis spalvomis – mėlyna ir geltona.

Dėl tokių dviejų vandalizmo aktų buvo iškelta baudžiamoji byla. Trys vyrai buvo kaltinami įvykdę šiuos nusikaltimus ir sulaikyti, - pranešė Rusijos žiniasklaida.

Parengė Milda Sendžikaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: kaip A. Armonaitė ir E. Gentvilas vienas kitam pamokslavo