Šiaurės Korėja rengiasi atidaryti restoraną Škotijoje?

Visi, kuriems smalsu, kas dedasi vienoje uždariausių pasaulio šalių – Šiaurės Korėjoje – dabar gali džiaugtis. Manoma, kad šalies lyderis nusprendė Škotijoje atidaryti šalies tradicinio maisto restoraną, rašo „Daily Mail“.

Diktatorius, kaip manoma, planuoja atidaryti tradicinio maisto užkandinę Škotijoje.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Diktatorius, kaip manoma, planuoja atidaryti tradicinio maisto užkandinę Škotijoje.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-01-14 11:18, atnaujinta 2018-01-16 03:37

Diktatorius, kuris jau parėmė vienos tokios užkandinės atidarymą Amsterdame, kaip manoma, planuoja atidaryti dar vieną ir Škotijoje. Jame būtų patiekiami tradiciniai Šiaurės Korėjos patiekalai, tokie kaip šuniena ar kedrinių pinijų riešutų košė.

Kaip pasakojama, Škotija lyderiui labai patinka dėl joje gaminamo puikaus viskio, kurį labai mėgsta ir jis, ir jo bendražygiai.

„Pchenjeno“ restoranų tinklas jau turi savo užkandines Kinijoje ir kitur Azijoje. Šie Šiaurės Korėjos restoranai atneša pajamų į šalies biudžetą, juos kontroliuoja specialiai tam pavesti komitetai.

Šiaurės Korėjos ekspertas Michaelis Maddenas mano, kad šalis labai nori užmegzti diplomatinius ryšius su Europos valstybėmis, ypač tomis, kuriose yra stiprūs kairieji.

„Manęs visai nenustebintų, jei jie tikrai atidarytų restoraną Škotijoje. Po įvykusio nepriklausomybės referendumo škotai labai parūpo Šiaurės Korėjai. Labiau į kairę linkstanti Škotija jiems atrodo tinkamesnė partnerė nei Anglija. Be to, jie labai mėgsta škotišką viskį, - sako M.Maddenas. - Turistams Šiaurės Korėjoje netgi patariama arbatpinigius mokėti dovanojant viskį, o ne paliekant pinigų“.

M.Maddenas teigia, kad šie restoranai yra puikus būdas pažinti Šiaurės Korėjos kultūrą nevykstant į šią šalį.

JAV - Korėjos institute dirbanti Jenny Town mano, kad restorano atidarymas Škotijoje visai tikėtinas.

„Šiaurės Korėja mėgins remti bet kurią šalį, kovojančią dėl nepriklausomybės ir pripažinimo, nes ir ji pati vis dar siekia savo nepriklausomybės įteisinimo“, - teigia J.Town.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.