Penkiametis gavo baudą už tai, kad praleido draugo gimtadienį

Penkiametis berniukas Alexas Nashas, gyvenantis Kornvalio grafystėje, Jungtinėje Karalystėje, gavo baudą už tai, kad nepranešė, jog negalės dayvauti draugo gimtadienio šventėje, praneša bbc.co.uk.

Penkiametis berniukas Alexas Nashas, gyvenantis Kornvalio grafystėje, Jungtinėje Karalystėje, gavo baudą už tai, kad nepranešė, jog negalės dayvauti draugo gimtadienio šventėje<br>Twitter.com nuotr.
Penkiametis berniukas Alexas Nashas, gyvenantis Kornvalio grafystėje, Jungtinėje Karalystėje, gavo baudą už tai, kad nepranešė, jog negalės dayvauti draugo gimtadienio šventėje<br>Twitter.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-01-19 16:34, atnaujinta 2018-01-15 15:01

Sąskaitą, kuri siekia 15,95 svarų sterlingų (beveik 20 eurų), išsiuntė berniuko bendraklasio motina Julie Lawrence. Moteris pasakojo, kad Alexo tėvai privalėjo pranešti apie berniuko negalėjimą dalyvauti jos sūnaus gimtadienio vakarėlyje. Moters teigimu, dėl tokio neatsakingo berniuko tėvų elgesio ši patyrė nemažai nuostolių, kuriuos turėjo padengti savo lėšomis.

Alexo tėvas Derekas pasakojo sulaukęs grasinimų, kad jeigu atsisakys sumokėti baudą, dėl skolos išieškojimo jis bus perduotas į antstolių rankas.

Alexo tėvai, gyvenantys, Kornvalio pietryčiuose esančiame Torpointo mieste, priėmė kvietimą sudalyvauti gimtadienyje, kuris turėjo įvykti prieš pat Kalėdas, Plimuto mieste įrengtoje slidinėjimo trasoje.

Vis dėlto, berniuko tėvai nusprendė, kad jų sūnui bus naudingiau praleisti laiką su seneliais, nei dalyvauti draugo gimtadienyje, todėl pakvietimo atsisakė, tačiau apie tokį sprendimą nepranešė. Toks elgesys papiktino bendraklasio tėvus.

Penkiamečio tėvai tvirtino, kad jie neturėjo jokios duomenų, kurie tuo metu būtų padėję susisiekti su bendraklasio tėvais ir pranešti apie negalėjimą atvykti į šventę.

Berniuko tėvai liko nustebę, kai praėjusią savaitę sūnaus kuprinėje aptiko rudą voką, kuris, kaip paaiškėjo, buvo ne kas kita, kaip sąskaita, skirta susimokėti baudą dėl nepasirodymo vaiko gimtadienyje.

Apie sūnaus kuprinėje užtiktą netikėtą radinį tėvas pasakojo: „Tai buvo tikra sąskaita, su visais oficialiais duomenimis ir netgi berniuko motinos banko sąskaitos numeriu.“

„Suprantu, kad moterį sukrėtė tai, kad dėl mano sūnaus kaltės ji patyrė piniginių nuostolių“, - pasakoja vyras. Jo teigimu, pinigai nėra svarbiausias dalykas, dėl kurio jis nesutinka: „Mane papiktino tai, kaip moteris bando iš manęs išgauti prarastus pinigus – teisiniu būdu. Ji elgiasi su manimi taip, tarsi būčiau vaikas ir turėčiau daryti viską, ką man paliepia.“

Gimtadienio kaltininko motina, trumpame pareiškime prasitaria: „Visos detalės buvo surašytos gimtadienio pakvietime. Berniuko tėvai turėjo visus mano duomenis, kad galėtų susisiekti ir pranešti apie nedalyvavimą renginyje.“

Parengė Milda Sendžikaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.