Atrasta 200 metų senumo medituojančio vienuolio mumija

Mongolijoje aptiktas pribloškiantis radinys – medituojančio vienuolio mumija. Ekspertų teigimu, šiam vienuoliui yra ne mažiau kaip 200 metų. Manoma, kad jo kūnas tokio poza prabuvo maždaug nuo 1800 metų, rašo mirror.co.uk.

Mongolijoje buvo aptiktas pribloškiantis radinys – medituojančio vienuolio mumija.<br>„YouTube“ nuotr.
Mongolijoje buvo aptiktas pribloškiantis radinys – medituojančio vienuolio mumija.<br>„YouTube“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-01-28 17:54, atnaujinta 2018-01-14 19:10

Vienuolis, rastas sėdintis lotoso poza, sukėlė daugybę diskusijų. Buvo pradėtas teismo tyrimas, per kurį ketinama išsiaiškinti, kas yra šis nežinomas pamaldus vyriškis. Remiantis pirminėmis ekspertų išvadomis, vienuolio palaikai yra mažiausiai 200 metų senumo.

Vienuolio kūnas, kuris buvo aptiktas įvyniotas į gyvūnų odą, vietos laikraščio teigimu, surastas šią savaitę Songino Chairchane, viename iš Mongolijos rajonų.

Šiuo metu Ulan Batore, Mongolijos sostinėje, atliekami tyrimai ir bandoma apie tokį neįprastą radinį išsiaiškinti kuo daugiau.

Samujo saloje, priklausančioje Tailandui, buvo aptiktas dar vienas panašus radinys – vienuolio Luang Pordaengo, veidą slepiančio po  saulės akiniais, mumija. Šis vienuolis miręs 1973 metais. L.Pordaengą, kuris sėdi vertikalia poza stiklinėje dėžėje, galima pamatyti vienoje budistų šventyklų. Vienuolio mumiją gausiai lanko turistai.

Parengė Milda Sendžikaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.