Nelemtos 7 sekundės – „aukso puodas“ vyrui išsprūdo iš panosės

Kanadoje gyvenantis vyras neatgavo loterijoje laimėtos savo prizo dalies – 27 milijonų Kanados dolerių vertės „aukso puodo“ (kiek daugiau nei 19 mln. eurų), nes vyriškis 7 sekundėmis pavėlavo nusipirkti loterijos bilietą. Būtent tiek užteko, kad vyras prarastų galimybę atgauti išloštus pinigus, rašo „Huffington Post“.

Vyriškis 7 sekundėmis pavėlavo nusipirkti laimingą loterijos bilietą.<br>Reuters asociatyvi nuotr.
Vyriškis 7 sekundėmis pavėlavo nusipirkti laimingą loterijos bilietą.<br>Reuters asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 31, 2015, 6:45 PM, atnaujinta Jan 14, 2018, 11:53 AM

Kanados Aukščiausiojo Teismo nutarimas, kuris buvo priimtas ketvirtadienį, nutraukė septynerius metus trukusį teismo tyrimą, kurio metu buvo bandoma įrodyti, kad dalis šio prizo priklauso jį išlošusiam Joeliui Iferganui.

J. Iferganas užėjo į vietinę parduotuvę 2008 metų gegužės 23 dieną, prieš pat 21 valandą vakaro. Vyriškio teigimu, parduotuvėje apsilankė norėdamas įsigyti bilietus to vakaro „Lotto Super 7“ lošimui. Remiantis teismo nutarimo santrauka, pardavėjas vyrą įspėjo, kad šis paskubėtų, mat lygiai 21 valandą prekyba tokiais loterijos bilietais nutraukiama.

Tuo tarpu laikrodis ant loterijos terminalo rodė 20:59, dėl to tik vienas iš dviejų loterijos bilietų buvo užregistruotas laiku. Antrasis bilietas, kuris kanadiečiui būtų atnešęs sėkmę, buvo išspausdintas ir užregistruotas „Loto-Quabec“ kompiuteryje 7 sekundės po 21 valandos.

Pardavėjas pasakė J. Iferganui, kad tik vienas bilietas buvo įregistruotas laiku ir paklausė ar šis vis dar nori nusipirkti antrąjį bilietą. Lošimui pasiryžęs vyras atsakė teigiamai ir susimokėjo už abu bilietus.

Tuoj po to, kai vyras neatgavo pusės savo laimėto „aukso puodo“, kuris buvo perleistas kitam laimėtojui, J. Iferganas apskundė „Loto-Quebec“ dėl tokio vėlavimo. Šis incidentas buvo nagrinėjamas Kanados teismuose. Aukščiausias Teismas apie šį įvykį atsisakė ką nors daugiau komentuoti.

Parengė Milda Sendžikaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.