Korėjiečiai šlamščia stebint tūkstančiams internautų

Fetišas ar nauja draugystės forma? Pietų Korėjoje žmonėms mokama už tai, kad šie valgytų prieš kameras, stebint tūkstančiams žiūrovų. Šie, kitų internautų akivaizdoje kramtantys, šliurpiantys ir srebiantys valgytojai kas vakarą užsidirba šimtus dolerių, rašo BBC.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 5, 2015, 2:19 PM, atnaujinta Jan 14, 2018, 1:23 AM

Pietų Korėjoje vis labiau populiarėja neįprastas reiškinys – valgymas prieš kameras, gyvai stebint tūkstančiams internautų. Šis naujas užsiėmimas žiūrovams tampa pramoga, o valgytojams – proga užsidirbti pinigų.

Pastarieji atsisėda prieš kameras doroja pačius keisčiausius valgius, kuo garsiau skleisdami įvairiausius garsus. Žiūrovai, kurių vienu metu gali būti net 10 tūkst., siunčia valgytojui žinutes ir, jei patinka, kaip jis valgo, internetinėje svetainėje priskiria jam „žvaigždučių balionus“. Už kiekvieną tokį įvertinimą valgytojas gauna pinigų. Per dviejų valandų transliaciją populiariausi valgytojai taip užsidirba net kelis šimtus dolerių.

Tačiau kodėl žmonėms patinka stebėti, kaip valgo kiti? Savo valgymo transliacijas kuriantis Lee Chang-hyun teigia, kad žiūrovai su juo tapatinasi ir, matydami, kaip jis valgo, jaučia malonumą ir patys.

„Korėjoje ypač moterų figūrai skiriama daug dėmesio. Yra patiekalų, kurie tukina, todėl patys jų nevalgydami, bet žiūrėdami, kaip tai darau aš, žmonės jaučia malonumą“, – aiškina Lee Chang-hyun.

Tuo tarpu kitiems korėjiečiams valgytojai atstoja draugus. Valgydami prie ekrano ir stebėdami, kaip tai daro kiti, jie jaučiasi it vakarieniautų su kompanija.

„Jiems ne tik patinka žiūrėti, kaip aš valgau, jie nori ir pasikalbėti, – pasakojo Lee Chang-hyun. – Mes kalbamės apie viską. Aš netgi dalinu jiems patarimus, kad turėtume tikrą draugystę“.

Šis naujas reiškinys, anot mokslininkų, parodo, kokia yra technologijų reikšmė moderniame pasaulyje, o ypač – megapoliuose, kuriuose gyvena gausybė žmonių, tačiau jie dažnai jaučiasi vieniši.

Daugybę sekėjų turintis Lee Chang-hyun valgymas prieš kamerą nėra vien tik pajamų šaltinis – jį motyvuoja galimybė bendrauti.

„Aš iš tiesų smagiai leidžiu laiką su savo žiūrovais. Man su jais tiesiog smagu, todėl nelaikau to darbu“, – tikina vaikinas.

Tolima, internetinė draugystė per internetinę kamerą tikrai nepradžiugins tų, kurie vertina šiltus žmogiškus santykius ir tiesioginį kontaktą. Tačiau mokslininkai prognozuoja, kad ateityje bus vis daugiau internetinių draugysčių, žmonėms bus vis vis priimtiniau bendrauti pasitelkiant technologijas. Manoma, kad net ir Pietų Korėjos valgymo prieš kameras fenomenas greitai persikels į likusį pasaulį ir taps įprastu dalyku.

Parengė Jorūnė Kazlauskaitė 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.