„Snapchat“ padėjo susekti žudiką

Jei 16-metis amerikietis Maxwellas Marionas Mortonas ir tikėjosi, kad policija jo nepagaus už bendraamžio Ryano Mangano nužudymą, tai jam tikrai nereikėjo naudojantis programėle „Snapchat“ siųsti savo asmenukės greta aukos kūno draugui. Paauglys buvo iškart suimtas, skelbia BBC.

M.M.Mortonas apie žmogžudystę pasigyrė savo draugui, nusiųsdamas jam asmenukę, padarytą prie aukos kūno.<br>„Twitter“ nuotr.
M.M.Mortonas apie žmogžudystę pasigyrė savo draugui, nusiųsdamas jam asmenukę, padarytą prie aukos kūno.<br>„Twitter“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 9, 2015, 7:03 PM, atnaujinta Jan 13, 2018, 4:46 PM

Policijos teigimu, M.M.Mortonas R.Manganą nužudė savo namuose, Pitsburge, Pensilvanijos valstijoje.

Tada jis, naudodamasis programėle „Snapchat“, kuri automatiškai po kelių sekundžių ištrina duomenis iš telefono, nusifotografavo prie aukos kūno ir nuotrauką nusiuntė draugui.

Bet pastarasis iškart nufotografavo ką tik gautą nuotrauką ir ją parodė savo motinai. Ji kreipėsi į policiją.

Pareigūnų teigimu, naudojantis „Snapchat“ nusiųsta nuotrauka tapo „itin svarbiu įrodymu“. Savo draugui M.M.Mortonas taip pat atsiuntė kelias SMS žinutes, kuriose rašė: „Sakiau, kad susitvarkysiu“. Taip pat – „Ryanas nebuvo paskutinis“.

Programėlė „Snapchat“ itin populiari tarp paauglių JAV – daugeliui patinka, kad siunčiamas turinys automatiškai pašalinamas iš išmaniojo telefono. Tiek iš to, kuriuo siunčiami duomenys, tiek iš to, kuris duomenis priima.

Parengė Gintaras Radauskas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.