Miegančią moterį užpuolė robotas dulkių siurblys

Pietų Korėjos gyventoja, įsigijusi robotą dulkių siurblį, tikėjosi, kad jis palengvins jai namų ruošą, o pati tuo metu galės saldžiai nusnūsti. Vietoj ramaus miego moteriai teko iškęsti didžiulius skausmus, kai prietaisas, turėjęs pagerinti jos kasdienybę, įtraukė visus miegančios moters plaukus, rašo „The Guardian“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 10, 2015, 10:56 AM, atnaujinta Jan 13, 2018, 3:34 PM

52 metų Čangvono miesto gyventoja, kurios vardas neatskleidžiamas, nutarė prigulti popiečio miego ant grindų. Dulkių siurblys jai miegant įtraukė plaukus, supainiojęs juos su dulkėmis. Skausmas, kurį sukėlė siurblys robotas, kai į jį buvo įsiurbti visi moters plaukai, pažadino ją iš snaudulio.

Nepajėgdama pati išsilaisvinti moteris šiaip ne taip sugebėjo išsikvietė gaisrininkų komandą. Pasak Pietų Korėjos laikraščio „Kyunghyang Shinmun“, moteris buvo išlaisvinta iš roboto dulkių siurblio gniaužtų tik padedant paramedikams.

Nukentėjusioji išvengė rimtų sužeidimų, tačiau nėra žinoma, ar išsaugojo dulkių siurblį, kuris jai pridarė daugiau žalos negu davė naudos.

Dulkių siurbliai robotai pastaraisiais metais darosi vis populiaresni. JAV kompanija „iRobot“, nuo 2002 metų gaminanti dulkių siurblius robotus „Roomba“, per 12 metų jau pardavė daugiau nei 10 milijonų prietaisų. Naujienų portalas „The Korean Bizwire“ praneša, kad Japonijos ir Pietų Korėjos gyventojai, kurių kultūrose priimtina sėdėti ar nusnūsti ar grindų, neretai susiduria su panašiomis problemomis ir turėtų dažniau imtis atsargumo priemonių.

Parengė Milda Sendžikaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.