Zimbabvės diktatorius R. Mugabe nubaudė žioplus apsauginius

Zimbabvės prezidentas Robertas Mugabe – ne iš tų, kurie moka pasijuokti iš savo nesėkmių. Viešumoje suklupęs prezidentas jautėsi labai pažemintas ir dėl to nubaudė savo 27 asmens sargybinius.

R.Mugabe apsauginiai tik stebėjo, kaip jų saugomas prezidentas suklupo.<br>AP nuotr.
R.Mugabe apsauginiai tik stebėjo, kaip jų saugomas prezidentas suklupo.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“

Feb 12, 2015, 2:50 PM, atnaujinta Jan 13, 2018, 9:46 AM

Praėjusią savaitę Zimbabvės vadovas, grįžęs iš Etiopijos, Hararės oro uoste kreipėsi į savo rinkėjus. Po kalbos lipdamas laipteliais nuo pakylos 90-metis prezidentas suklupo užkliuvęs už raudonojo kilimo klostės, rašo „Daily Mail“.

R.Mugabe apsaugos komanda skubo kelti jį ant kojų ir liepė fotografams ištrinti nuotraukas, kuriose užfiksuotas prezidento griuvimas.

Šalies valdžia netgi tikino, kad jokio griuvimo nebuvo, bet viską pasakančios nuotraukos vis tiek pakliuvo į viešumą.

Regis, į šį įvykį R.Mugabe sureagavo itin jautriai: dabar pranešama, kad Zimbabvės diktatorius įsakė nušalinti visus 27 savo apsauginius. Šalies teismas dėl jų pradės tyrimą.

„Abejoju, ar kuris nors iš jų sugrįš į darbą. Dalykas paprastas – apsaugos komanda snaudė, – aiškino Zimbabvės valdžios šaltinis. – Šie žmonės turi saugoti nuo kulkų ir tais atvejais, kai prezidentas krinta, sulaikyti jį už rankos ar pečių. Jie niekada neturėtų nuo jo atitraukti akių.“

Dar didesniam prezidento pasipiktinimui, internete pradėjo plisti įvairiausi juokeliai: nuotraukos, kuriose krintantis R.Mugabe vaizduojamas įvairiausiose situacijose – šokantis su dainininke Beyonce, bėgantis olimpinėse žaidynėse ir sprunkantis nuo įsiutusio hipopotamo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.